ΡΩΣΙΚΟ ΚΟΛΠΟ στο Ντονέτσκ, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ εξέλιξη για ΗΠΑ και Κίεβο

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αντιμετωπίζουν καταστροφικά προβλήματα και αναγκάζουν ακόμα και αμερικανικές εφημερίδες να προειδοποιήσουν…

Μετά την στρατηγική υποχώρηση των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, φαίνεται ότι έρχεται η πολυαναμενόμενη επιτυχία στην απελευθέρωση της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ: η Ρωσία θα καταλάβει σύντομα την πόλη Αρτεμόφσκ. Στην Ουκρανία, αυτή η πόλη αναφέρεται ως Bakhmut (από τον ομώνυμο ποταμό).

Ο Ντένις Πουσίλιν, αναπληρωτής αρχηγός της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 24 ότι η πόλη Μπαχμούτ επρόκειτο να περικυκλωθεί.

«Μπορούμε να πούμε ότι η κατάσταση της επιχειρησιακής περικύκλωσης είναι κοντά», είπε, προσθέτοντας ότι στην κατεύθυνση Uhledar, οι μάχες διεξάγονταν στο κέντρο της στρατηγικής σημασίας πόλης Marinka.

Με λίγα λόγια, οι ρωσικές δυνάμεις, όπως σχολιάζει η Pravda, τσιμπούν το Artemovsk (γνωστό και ως Bakhmut) — από τα βόρεια έως τα ανατολικά προάστια (κατά μήκος του φράγματος) και νοτιότερα.

Ο στρατιωτικός αναλυτής Yuri Podolyaka επεσήμανε το έργο της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας και του πυροβολικού. Σύμφωνα με τον Podolyaka, πρέπει να εκδιωχθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας από τον οικισμό Kleshcheevka για να καταρρεύσει γρήγορα το νότιο μέτωπο της άμυνας του Bakhmut.

Ο οικισμός Kleshcheevka είναι το τελευταίο χωριό στο δρόμο για τον Ivanovsky. Η κατάληψη αυτού του οικισμού θα διακόψει την επιμελητεία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην δυτική κατεύθυνση, γεγονός που θα εξασφαλίσει μια επιχειρησιακή περικύκλωση, λέει ο Podolyaka.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αντιμετωπίζουν καταστροφικά προβλήματα

Το κανάλι στο Telegram της 93ης Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο εχθρός αποφάσισε να προωθηθεί στο Chasov Yar, κάτι που θα ανάγκαζε τις μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας “να εγκαταλείψουν αυτόματα το Bakhmut και το Soledar”.

Σύμφωνα με το κανάλι, τα «καταστροφικά» προβλήματα για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας είναι τα εξής:

  • έλλειψη τεθωρακισμένων οχημάτων.
  • έλλειψη ενισχύσεων
  • εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο ιατρικής υποστήριξης.

Ο διαχειριστής του καναλιού Telegram της 93ης Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ζητά από τη διοίκηση να αποφασίσει «αν θέλουμε να κρατήσουμε τον Μπαχμούτ και τον Σολεντάρ ή θέλουμε να φύγουμε όπως προηγουμένως στην περίπτωση του Σεβεροντόνετσκ και του Λυσιτσάνσκ».

Αναφέρθηκε την Κυριακή , 27 Νοεμβρίου, ότι ο σιδηροδρομικός κόμβος στο Krivoy Rog χτυπήθηκε για να αποτραπεί η αναδιάταξη της 17ης ταξιαρχίας αρμάτων μάχης στην περιοχή Artemovsk. Η ταξιαρχία των αρμάτων ήταν μέρος της ομάδας των ουκρανικών στρατευμάτων στη δεξιά όχθη του Δνείπερου.

Οι απώλειες της Ουκρανίας αυξάνονται δραματικά

Σύμφωνα με Ουκρανούς εθελοντές, οι καθημερινές απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στον αγώνα για το Μπαχμούτ έχουν αυξηθεί δραματικά. Σύμφωνα με την Ουκρανή δημοσιογράφο Victoria Khamaza, 500 τραυματίες μεταφέρθηκαν από την πόλη μέσα σε δύο ημέρες.

Η εφημερίδα New York Times ανέφερε στο ρεπορτάζ της από την πόλη ότι ο βομβαρδισμός του Μπαχμούτ και των προαστίων του ήταν εξαιρετικά έντονος.

«Ακόμα κι αν οι ελπίδες της Ρωσίας να επεκτείνει την επικράτειά της εδώ έχουν μειωθεί, μπορεί να κάνει την πόλη μια μαύρη τρύπα πόρων για το Κίεβο, παίρνοντας στρατεύματα από άλλες ουκρανικές προτεραιότητες, συμπεριλαμβανομένων πιθανώς μελλοντικών επιθέσεων», έγραψε η εφημερίδα.

Η εφημερίδα εκφράζει τις ανησυχίες του Πενταγώνου για τα αποθέματα πυρομαχικών.

«Μία από τις συχνές ανησυχίες του Πενταγώνου είναι ότι οι Ουκρανοί εκτοξεύουν πυρομαχικά με μη βιώσιμο ρυθμό – ειδικά σε μέρη όπως το Μπαχμούτ – με την ψευδή υπόθεση ότι η προμήθεια πυρομαχικών από την Δύση είναι απεριόριστη», έγραψε η NYT αναφερόμενη σε ανώνυμο Αμερικανό αξιωματούχο.

Αναμένονται περισσότερες επιθέσεις στο ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας

Η Ουκρανία αναμένει πιο μαζικές επιθέσεις στο ενεργειακό σύστημα, δήλωσε ο Βαντίμ Ντενισένκο, σύμβουλος του επικεφαλής του Υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας.

“Είδαμε τις προηγούμενες εβδομάδες ότι οι Ρώσοι χρειάζονται κατά μέσο όρο 7 έως 14 ημέρες για να ετοιμάσουν ένα τόσο μαζικό χτύπημα. Έχουν περάσει πέντε ημέρες από την τελευταία μαζική επίθεση. Από σήμερα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το γεγονός ότι οι Ρώσοι μπορεί να εξαπολύσουν άλλη μια μεγάλης κλίμακας επίθεση ανά πάσα στιγμή», είπε ο Βαντίμ Ντενισένκο.

Όχι μόνο τα χτυπήματα της Ρωσίας στο ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας προκαλούν υλική ζημιά και αποθαρρύνουν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας! Επιπλέον, ανεβάζουν το ηθικό των στρατιωτών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Η κατάληψη του Μπαχμούτ με την επακόλουθη επίθεση από την Ποπάσνα θα δώσει στην Ρωσία την ευκαιρία να κόψει τον βομβαρδισμό του Ντόνετσκ και να φτάσει στο Κραματόρσκ και στο Σλαβιάνσκ.

 

 

πηγή