• PD.978-618-5197-85-8
    Λέγε μου την ευχή
    Συγγραφέας: Μαρία Κοντούλη, PSY. D. Κλινικός ψυχολόγος Διαστάσεις: 20x28 Σελίδες: 16 Το βιβλίο "Λέγε...
  • CO.7881556
    Σημαία Ποντίων
    Από ειδικό πολυεστερικό σημαιόπανο με διπλές ραφές Σημαία των Ελλήνων Ποντίων. Φέρει τον αετό των Μεγαλοκομνηνών...

Σφραγίστε τα σύνορα ΧΘΕΣ…. Εκρηκτικό μίγμα… ΧΟΛΕΡΑΣ στη Βόρειο Συρία και «καραβάνι της φωτιάς» απειλεί την Ελλάδα!

Πηγές στην τηλεόραση της Συρίας και στατιστικά στοιχεία από το Κέντρο Επιδημιολογικής Επιτήρησης και το Υπουργείο Υγείας της συριακής κυβέρνησης ανέφεραν ότι ο αριθμός των κρουσμάτων χολέρας σε όλη τη Συρία ξεπέρασε τα 1.000.

Μάλιστα, την περασμένη Τρίτη, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε για την εξάπλωση της χολέρας στη Συρία. «Ο κίνδυνος εξάπλωσης της χολέρας σε άλλες περιοχές είναι πολύ υψηλός», ανέφερε.

Ιατρική πηγή από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Tishrin στη Λατάκια ανέφερε στην «Syria TV»:

«Ο αριθμός των κρουσμάτων χολέρας στη Λατάκια έχει ξεπεράσει τα 100 σήμερα και όχι μόνο 6 όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας».
[sc name=”trofima-epiviosis” ][/sc]

Πρόσθεσε, ζητώντας να παραμείνει στην ανωνυμία, ότι τα σχολεία είναι το μεγαλύτερο επίκεντρο της επιδημίας, ειδικά δεδομένης της κακής υγιεινής στις τουαλέτες αυτών των σχολείων και της βρωμιάς των δεξαμενών νερού τους.

Γονείς σε πολλές πόλεις της Συρίας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας και των αγροτικών περιοχών της, Χαλέπι και Λατάκια, ζητούν να κλείσουν τα σχολεία λόγω έλλειψης υγιεινής και έλλειψης νερού στις σχολικές τουαλέτες καλώντας για ψεκασμό των δεξαμενών νερού με χλώριο.

Ο Διευθυντής Σχολικής Υγείας ζήτησε να γίνει εκτεταμένος ψεκασμός με χλώριο στα σχολεία, σύμφωνα με το σχέδιο που έδωσε το υπουργείο Παιδείας στην αρχή της σχολικής χρονιάς, δίνοντας έμφαση στον καθαρισμό και την καθημερινή παρακολούθηση.

Εξαπλώνεται η χολέρα στο Χαλέπι

Η Διεύθυνση Υγείας του Χαλεπίου δημοσίευσε στατιστικά στοιχεία που αποκάλυψαν ρεκόρ 800 ασθενών και 4 θανάτων ως αποτέλεσμα της εξάπλωσης της επιδημίας χολέρας.

Ιδιωτικές πηγές στην πόλη του Χαλεπίου επιβεβαίωσαν στην «Suria TV» ότι ο αριθμός των ασθενών έχει αυξηθεί σημαντικά και σημείωσαν ότι τα στατιστικά στοιχεία υγείας του Χαλεπίου δεν περιλαμβάνουν ιδιωτικά νοσοκομεία, κλινικές και φαρμακεία και ότι δεκάδες κρούσματα δεν καταγράφηκαν στα κυβερνητικά νοσοκομεία, ως αποτέλεσμα πιέσεων στο ιατρικό προσωπικό.

Οι πηγές πρόσθεσαν ότι το ιατρικό προσωπικό παρέχει μόνο λίγα φάρμακα στις περισσότερες περιπτώσεις και οι ασθενείς επιστρέφουν στο σπίτι τους μέσα σε χρονικό διάστημα που κυμαίνεται από μισή έως μία ώρα, και αυτό οφείλεται στον μεγάλο αριθμό περιστατικών που ελήφθησαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Η ρύπανση των υδάτων είναι ένας από τους σημαντικούς λόγους για την εξάπλωση της επιδημίας στην πόλη, εκτός από την έλλειψη προσοχής στον καθαρισμό των λαχανικών, των φρούτων και των μολυσμένων τροφίμων που πωλούνται στα πεζοδρόμια στις γειτονιές του Χαλεπίου.

Καραβάνι της φωτιάς…
Την ίδια ώρα στην τουρκία Σύριοι κυρίως ετοιμάζονται να βγούνε από καταυλισμούς στους οποίους καθημερινά προτίθενται νεοεισελθόντες για να βαδίσουν προς ευρωπαϊκό έδαφος.. δημιουργόντας ένα εκρηκτικό μίγμα εισβολής σε Έβρο και Αιγαίο. Τα σύνορα πρέπει να σφραγιστούν εχθές, γιατί το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε πέραν από μερικές δεκάδες χιλιάδες λαθορμετενάστες ακόμη είναι και μια “εισαγώμενη” επιδημία χολέρας!