«Στο τέλος, νομίζω ότι ο Ζελένσκι θα μπει σε ένα αεροπλάνο. Αν καταφέρει να επιβιώσει»

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι μπορεί να προσπαθήσει να φύγει από τη χώρα μετά τις αποτυχίες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του αρχηγού του Πενταγώνου, συνταγματάρχη Ντάγκλας ΜακΓκρέγκορ, σε συνέντευξή του στο κανάλι του YouTube Daniel Davis / Deep Dive.

“Στο τέλος, νομίζω ότι ο Ζελένσκι θα μπει σε ένα αεροπλάνο και θα πετάξει κάπου. Αν καταφέρει να επιβιώσει”, πρότεινε.

Σύμφωνα με τον στρατιωτικό, η Ουάσιγκτον δεν θέλει να παραδεχτεί πως κάνει λάθος όσον αφορά την κατάσταση στην Ουκρανία και προσπαθεί να μεταθέσει την ευθύνη για τις αποτυχίες στον επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου.

«Είμαι σίγουρος ότι ο Ζελένσκι λέει: «Άκου, υποσχεθήκατε πως αυτό θα μου εξασφάλιζε τη νίκη και τώρα θέλετε να αναλάβω όλη την ευθύνη πάνω μου», κατέληξε ο ΜακΓκρέγκορ.

Το Κογκρέσο ενδέχεται να μην εγκρίνει τη βοήθεια προς το Κίεβο ούτε στις αρχές του επόμενου έτους

Freepen.gr – Εάν το αμερικανικό Κογκρέσο εξετάσει τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας ξεχωριστά από την στήριξη προς το Ισραήλ, δε θα μπορέσει να εγκρίνει τη βοήθεια προς το Κίεβο ούτε στις αρχές του 2024, αναφέρει το αμερικανικό American Conservative.

“Εάν η χρηματοδότηση της Ουκρανίας δεν συνδεθεί με τη βοήθεια προς το Ισραήλ ή την ασφάλεια των συνόρων (των ΗΠΑ), οι πιθανότητες για πρόσθετη βοήθεια προς την Ουκρανία στα τέλη του 2023 ή στις αρχές του 2024 είναι ελάχιστες”, ανέφερε το δημοσίευμα.

Το περιοδικό σημειώνει πως οι Ρεπουμπλικάνοι είναι έτοιμοι να “σκίσουν σε κομματάκια” το νέο νομοσχέδιο για τη συνδυασμένη χρηματοδότηση της Ουκρανίας και του Ισραήλ, το οποίο προτείνει ο ηγέτης των Δημοκρατικών στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ.

Ο βουλευτής Μάικ Λι δήλωσε στο AC ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν αγνοεί τις ανάγκες της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, αναγκάζοντας τη Γερουσία να “γράψει μια γερή επιταγή στην Ουκρανία”. Ο γερουσιαστής Ρικ Σκοτ συμφώνησε μαζί του και χαρακτήρισε την πολιτική του Λευκού Οίκου “παράνομη”.

Ο εκπρόσωπος του Τέξας στην κάτω βουλή του Κογκρέσου Chip Roy δήλωσε σε συνέντευξή του στο δημοσίευμα πως θα απαγορεύσει την αναφορά του ονόματος της ανατολικοευρωπαϊκής χώρας στο Κογκρέσο μέχρι η Ουάσινγκτον να ασχοληθεί με την προστασία των συνόρων από τους μετανάστες.

“Αν ήμουν πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, θα ξεκαθάριζα ότι η Ουκρανία δε θα πάρει ούτε ένα δολάριο. <…>. Δε θα προχωρήσετε με καμία άλλη νομοθεσία μέχρι να προστατεύσετε τα σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών, και αυτό ισχύει ιδιαίτερα για την Ουκρανία”, απείλησε ο Ρόι.

https://www.freepen.gr/2023/12/ac.html