Τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) διέταξαν τις τράπεζες σε όλο τον κόσμο να αρχίσουν να εκδίδουν υποχρεωτικά ψηφιακά αναγνωριστικά σε όλους τους πελάτες και να αρνούνται την παροχή υπηρεσιών σε οποιονδήποτε θεωρείται «μη συμμορφούμενο» ή περιλαμβάνεται στη μαύρη λίστα από τον παγκοσμιοποιητικό οργανισμό.
Το σχέδιο περιγράφεται σε τρεις νέες συνοπτικές πληροφορίες πολιτικής από τον ΟΗΕ με τίτλο, «Ένα Παγκόσμιο Ψηφιακό Σύμφωνο, Μεταρρυθμίσεις στη Διεθνή Χρηματοοικονομική Αρχιτεκτονική και Το Μέλλον της Διακυβέρνησης του Εξωτερικού Διαστήματος».
Στόχος των ενημερωτικών δελτίων είναι να προωθηθεί το «όραμα για το μέλλον» του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και το σχέδιο του Κλάους Σουαμπς για μια «Μεγάλη Επαναφορά» μέχρι το έτος 2030.
Με τίτλο « Η κοινή μας ατζέντα », το δρακόντειο σχέδιο του Γκουτέρες θα λάβει το πράσινο φως τον Σεπτέμβριο του 2024 κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης με τίτλο «Η Σύνοδος Κορυφής για το Μέλλον».
Από την αναφορά:
Τα ψηφιακά αναγνωριστικά που συνδέονται με τραπεζικούς λογαριασμούς ή λογαριασμούς χρημάτων κινητής τηλεφωνίας μπορούν να βελτιώσουν την παροχή κάλυψης κοινωνικής προστασίας και να βοηθήσουν στην καλύτερη προσέγγιση των επιλέξιμων δικαιούχων.
Οι ψηφιακές τεχνολογίες μπορεί να συμβάλουν στη μείωση των διαρροών, των σφαλμάτων και του κόστους στο σχεδιασμό των προγραμμάτων κοινωνικής προστασίας.
Το Slaynews.com αναφέρει: Όχι σε αντίθεση με τους ανεπίσημους ομολόγους τους στο WEF, ο ΟΗΕ μιλά επίσης για τη βασική ρύθμιση του παγκόσμιου ψηφιακού μέλλοντος.
Ο μη εκλεγμένος οργανισμός χρησιμοποιεί φράσεις όπως «διεθνής συνεργασία» και «πολλοί ενδιαφερόμενοι φορείς» που «θα προωθήσουν αρχές, στόχους και δράσεις» για να περιγράψει αυτή την παγκοσμιοποιητική ατζέντα.
Ο ΟΗΕ περιγράφει αυτόν τον στόχο ως «ένα ανοιχτό, ελεύθερο, ασφαλές και ανθρωποκεντρικό ψηφιακό μέλλον».
Ωστόσο, το ψηφιακό μέλλον, όπως οραματίζεται αυτές οι ομάδες, θα είναι ακριβώς το αντίθετο από το ανοιχτό, ελεύθερο ή ανθρωποκεντρικό.
Όσον αφορά το «όραμα» του ΟΗΕ για ένα μελλοντικό παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, υποτίθεται ότι θα εναρμονιστεί με την Ατζέντα του 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.
Θα διοικείται από κάτι που ονομάζεται « το κορυφαίο σώμα » που δεν έχει ακόμη δημιουργηθεί.
Οι βασικοί παράγοντες εδώ θα είναι ο αρχηγός των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και η Ομάδα των 20, το Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο και οι «αρχηγοί διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων».
Μέσα σε αυτό, ο ΟΗΕ βλέπει «οράματα» για «ένα Παγκόσμιο Ψηφιακό Σύμφωνο».
Ουσιαστικά, ο στόχος είναι να έχουμε άτομα, συσκευές και οντότητες, όλα συνδεδεμένα σε ένα συνδεδεμένο δίκτυο που θα μπορούσε προφανώς να διαχειρίζεται κεντρικά, φαινομενικά από μη εκλεγμένους γραφειοκράτες.
Όταν εκείνοι που σχεδιάζουν αυτό το μελλοντικό πρόγραμμα ανησυχούν για τυχόν αρνητικό αντίκτυπο, δεν το βλέπουν ποτέ ότι επηρεάζει δυνητικά όλους – αλλά μόνο «την κοινωνία των πολιτών (…) ή επιλεγμένες ομάδες που αποκλείονται από τα κοινωνικά επιδόματα».
Εν τω μεταξύ, το WEF μόλις συνεργάστηκε με μια κορυφαία εταιρεία βιομετρικών στοιχείων για να προωθήσει τη δική του ατζέντα για την ψηφιοποίηση της ανθρωπότητας.
Η σουηδική εταιρεία βιομετρικών Fingerprint Cards έκανε ένα μεγάλο βήμα στην κοινότητα New Champions του WEF, μια συνέλευση επιχειρήσεων μεσαίου μεγέθους.
Το WEF επιθυμεί να προωθήσει βιομετρικές μορφές ψηφιακής ταυτότητας και ισχυρίζεται ότι η τεχνολογία θα χρησιμεύσει ως διαχειριστής της «κοινωνικής ένταξης».
Το πρόγραμμα της κοινότητας New Champions περιλαμβάνει μια συνάντηση στο Tianjin της Κίνας από τις 27 έως τις 29 Ιουνίου κατά τη διάρκεια της θερινής συγκέντρωσης του WEF στο Νταβός.
Ο Charles Burgeat, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Στρατηγικής της Fingerprint Cards, μετέδωσε αυτό που πίστευε ότι ήταν ένα ψήγμα σοφίας: «Ως περήφανο μέλος του προγράμματος WEF New Champions Community, θέλουμε να αναγνωριστούμε ως μια εταιρεία με γνώμονα το σκοπό και συμβάλλει θετικά στην τις αλλαγές που απαιτούνται για να λειτουργήσει στον νέο ψηφιοποιημένο κόσμο.
«Με το να γίνουμε μέλος αυτής της Κοινότητας, προσβλέπουμε σε καταιγισμό ιδεών και ανταλλαγή ιδεών με συναδέλφους και να φέρουμε την τεχνογνωσία μας στον κλάδο της βιομετρίας».
Οι κάρτες δακτυλικών αποτυπωμάτων αντιμετώπισαν ταραγμένα νερά το 1ο τρίμηνο του 2023, σημειώνοντας απώλεια 70 εκατομμυρίων σουηδικών κορώνων (6,4 εκατομμύρια δολάρια) με έσοδα 117 εκατομμυρίων SEK (10,8 εκατομμυρίων δολαρίων), σύμφωνα με το Biometric Update .
Ωστόσο, η εταιρεία όργωσε μπροστά, επιτυγχάνοντας βασικά ορόσημα, συμπεριλαμβανομένης της ενσωμάτωσης των βιομετρικών της δακτυλικών αποτυπωμάτων σε 700 smartphone Android και της αποστολής 1 εκατομμυρίου μονάδων βιομετρικών αισθητήρων για κάρτες πληρωμής.
Το Redmi K60 της Xiaomi εξασφάλισε τη διάκριση του πρώτου smartphone που διαθέτει την τεχνολογία κάτω από την οθόνη των καρτών δακτυλικών αποτυπωμάτων.
Η Xiaomi είναι μια κινεζική εταιρεία τεχνολογίας.
Το WEF, που ήδη γνωρίζει καλά την ψηφιακή ταπισερί των βιομετρικών στοιχείων, συνεχίζει να υπερασπίζεται τον κλάδο.
Η οργάνωση προηγουμένως είχε εισαγάγει τον Γιώτη σε έναν συνδεδεμένο συνασπισμό.