Θαυμαστά περιστατικά - Τα καντήλια άναβαν και έσβηναν ομαδικά ενώ ακούγονταν βήματα στο εσωτερικό του ναού

Θαυμαστά περιστατικά – Τα καντήλια άναβαν και έσβηναν ομαδικά ενώ ακούγονταν βήματα στο εσωτερικό του ναού

Θαυμαστά περιστατικά – Τα καντήλια άναβαν και έσβηναν ομαδικά ενώ ακούγονταν βήματα στο εσωτερικό του ναού

Φαινόμενα στην εκκλησία

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ /Τρύφος /

Στις 5 Δεκεμβρίου 1953 στις 9 μμ. στο χωριό Τρύφος Ξηρομέρου τα καντήλια του ναού του Αγίου Νικολάου άναβαν και έσβηναν ομαδικά κατά τακτά χρονικά διαστήματα ενώ ακούγονταν βήματα στο εσωτερικό του ναού ο οποίος ήταν κλειδωμένος. Όταν ο παπάς ήρθε προσπάθησε να ξεκλειδώσει τη πόρτα αλλά δεν μπόρεσε. Τελικά ένας από τους παρευρισκόμενους κατάφερε να παραβιάσει τη πόρτα. Μπήκαν μέσα αλλά δεν βρήκαν τίποτα παρότι ερεύνησαν μέχρι και το καμπαναριό (Εφημερίδα Ακρόπολις 8-12-1953)

ΤΟ ΣΗΜΕΊΟΝ.

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ /Ματαράγκα /

Στη Ματαράγκα, διάφοροι κάτοικοι είχαν συγκεντρωθεί και συζητούσαν για τους τοπικούς σεισμούς παραλληλίζοντάς τους με τους σεισμούς της Κεφαλλονιάς. Ένας από τους παρευρισκόμενους, παρατηρώντας την εικόνα του Αγίου Διονυσίου στο τοίχο, είπε ότι τα σεισμόπληκτα χωριά δεν τα έσωσε ούτε η δύναμη του αγίου προστάτη της Ζακύνθου. Τότε η εικόνα έπεσε με πάταγο κατάχαμα χωρίς όμως να σπάσει το τζάμι της. Το γεγονος θεωρήθη ως θαύμα και οι κάτοικοι ετέλεσαν ολονύκτια παράκληση στην εκκλησία του χωριού. (Εφημερίδα Βραδυνή 11-12-1953)

Σε απεθυείας σύνδεση με τον Άγιο Νικόλαο
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ /Πυργίον /
Ο αείμνηστος μπαρμπα-Γρηγόρης Ζαρκάδας απ’ τη Πυργί Αγρινίου στάλιζε τα γίδια του στην ακροποταμιά του Ζέρβα, παραπόταμου του Αχελώου. Και, καθώς τον πήρε ο ύπνος, είχε την απροσδόκητη επίσκεψη του Αγίου Νικολάου, ο οποίος επιτακτικά του είπε: «Πήγαινε γρήγορα να βγάλεις τα γίδια απ’ το σπίτι μου, να σκουπίσεις την κοπριά και να κλείσεις την πόρτα»! Πήγε, λοιπον, στο κοντινό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, όπου εκτέλεσε κατά γράμμα τις εντολές του Αγίου.
Από το επίκαιρο και σύγχρονο μαρτυρολόγιο του ιερομάρτυρος Αθανασίου Πιά, που έφερε εις το φως της δημοσιότητας ο αξιέπαινος εν Χριστώ αδελφός Αναστάσιος Κ. Καραγιάννης, αναδημοσιεύουμε τον πρόλογο. Περιοδικόν Ορθόδοξος Φιλόθεος Μαρτυρία Εκδόσεις “Ορθόδοξος Κυψέλη” Θεσσαλονίκη