Το Ιράν προειδοποιεί ότι θα κάψει το Ισραήλ με βροχή πυραύλων εάν…

Μετά τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου, υπαρκτός είναι ο κίνδυνος να μπει και το Ιράν στον πόλεμο!

Πολλοί είναι εκείνοι που βλέπουν άμεση ή έμμεση εμπλοκή του Ιράν στα γεγονότα του Σαββατοκύριακου με την εισβολή μεγάλης κλίμακας της Χαμάς στο Ισραήλ.

Η φλόγα που έχει ανάψει για τα καλά στη Μέση Ανατολή δύσκολα σβήνει, με δημοσίευμα της Wall Street Journal να ανάβει νέες φωτιές.

«Το Ιράν βοήθησε στο σχεδιασμό της θανατηφόρας επίθεσης της Χαμάς κατά του Ισραήλ και έδωσε το τελευταίο πράσινο φως για την εισβολή την περασμένη εβδομάδα στη Βηρυτό», ανέφερε την Κυριακή η Wall Street Journal.

Αξιωματούχοι της Χαμάς και της Χεζμπολάχ ισχυρίστηκαν ότι η Επαναστατική Φρουρά του Ιράν βοήθησε τη Χαμάς να στήσει την ιστορική της επίθεση στο Ισραήλ για εβδομάδες.

Η επίθεση αυτή έχει στοιχίσει μέχρι τώρα τη ζωή σε πάνω από 1.000 άτομα, οι μισοί και πλέον εκ των οποίων είναι Ισραηλινοί.

Ακόμα και η υποψία ότι το Ιράν μπορεί να έχει δώσει την τελική έγκριση για την επίθεση στο Ισραήλ ίσως αρκεί για να εκτραχυνθεί ακόμα περισσότερο η κατάσταση στη Μέση Ανατολή.
Ιράν: Τότε θα επιτεθούμε στο Ισραήλ

«Ένας άμεσος ρόλος του Ιράν θα έβγαζε από τη σκιά τη μακροχρόνια σύγκρουση της Τεχεράνης με το Ισραήλ, αυξάνοντας τον κίνδυνο ευρύτερης σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή. Ανώτεροι ισραηλινοί αξιωματούχοι ασφαλείας έχουν δεσμευτεί να χτυπήσουν την ηγεσία του Ιράν εάν η Τεχεράνη κριθεί υπεύθυνη για τη δολοφονία Ισραηλινών», ανέφερε η αμερικανική εφημερίδα.

Και συνεχίζει:

«Επικεφαλής της προσπάθειας να ξεκινήσουν τον πόλεμο κατά του Ισραήλ οι σύμμαχοι του Ιράν κάτω από μια ενοποιημένη διοίκηση ήταν ο Ismail Qaani, ο ηγέτης της Quds Force».

Η Quds Force είναι ένας από τους πέντε κλάδους του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν (IRGC) που ειδικεύεται σε αντισυμβατικό πόλεμο και στρατιωτικές επιχειρήσεις πληροφοριών.

Ο Qaani ξεκίνησε συντονισμό μεταξύ πολλών πολιτοφυλακών που περιβάλλουν το Ισραήλ τον Απρίλιο κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης στον Λίβανο, ανέφερε η Wall Street Journal, όπου η Χαμάς άρχισε να συνεργάζεται στενότερα με άλλες ομάδες όπως η Χεζμπολάχ για πρώτη φορά.

Εκείνη την εποχή, οι παλαιστινιακές ομάδες πραγματοποίησαν μια σπάνια σειρά περιορισμένων επιδρομών στο Ισραήλ από τον Λίβανο και τη Γάζα, υπό την καθοδήγηση του Ιράν, είπε ο Ιρανός αξιωματούχος. «Ήταν μια μεγάλη επιτυχία», είπε ο αξιωματούχος.

Κατά την WSJ:

Εκπρόσωποι αυτών των ομάδων συναντιούνταν με τους ηγέτες της Quds Force τουλάχιστον κάθε δύο φορές την εβδομάδα στον Λίβανο από τον Αύγουστο για να συζητήσουν την επίθεση του περασμένου Σαββατοκύριακου στο Ισραήλ και τι θα συμβεί στη συνέχεια. Ο Qaani συμμετείχε σε ορισμένες από αυτές τις συναντήσεις μαζί με τον ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, τον ηγέτη της Ισλαμικής Τζιχάντ αλ-Ναχαλάχ και τον Σάλεχ αλ-Αροούρι, τον στρατιωτικό αρχηγό της Χαμάς.

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν συμμετείχε σε τουλάχιστον δύο από τις συναντήσεις.

Ο Ιρανός αξιωματούχος ήταν ξεκάθαρος:

«Εάν το Ιράν δεχθεί επίθεση, θα απαντήσει με πυραυλικές επιθέσεις στο Ισραήλ από τον Λίβανο, την Υεμένη και το Ιράν και θα στείλει Ιρανούς μαχητές στο Ισραήλ από τη Συρία για να επιτεθούν σε πόλεις στο βόρειο και ανατολικό Ισραήλ».

πηγή