«Υπερασπίσου το παιδί, γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα»

Άρθρο 21 παρ. 1 του ελληνικού Συντάγματος:
«Η οικογένεια, ως ΘΕΜΕΛΙΟ ΤΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Κράτους. Το Κράτος μεριμνά για τη διασφάλιση συνθηκών αξιοπρεπούς διαβίωσης όλων των πολιτών μέσω ενός συστήματος ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, όπως νόμος ορίζει»

Άρθρο 12 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου:
«Με τη συμπλήρωση ηλικίας γάμου, ο ΑΝΔΡΑΣ και η ΓΥΝΑΙΚΑ έχουν το δικαίωμα να συνάπτουν γάμο και να ιδρύουν οικογένεια, σύμφωνα προς τους εθνικούς νόμους που διέπουν την άσκηση αυτού του δικαιώματος»
Πως παρακάμπτεται αθόρυβα το Σύνταγμα από τους ειδικούς…

Ο δημόσιος διάλογος για την θέσπιση του «γάμου» των ομόφυλων ζευγαριών έχει «ανάψει» για τα καλά… Σχεδόν σύμπας ο νομικός κόσμος και δη οι Συνταγματολόγοι αναφανδόν υποστηρίζουν με πάθος και επίταση την προαναγγελθείσα ρύθμιση και την συνακόλουθη δυνατότητα υιοθεσίας…
Την ίδια στιγμή θυμούνται ότι στο ελληνικό Σύνταγμα κατέχει περίοπτη θέση στο κεφάλαιο των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων το άρθρο 21 παρ. 1 εδ. α’ κατά το οποίο «Η οικογένεια, ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Κράτους»! Και κάπου εκεί ξεκινούν να παθαίνουν νοητικές κράμπες…

Για να τις ξεπεράσουν και να προσπεράσουν την παραδοσιακή έννοια του γάμου, όπως αυτή κατοχυρώνεται στο Σύνταγμα μας, τι κάνουν; Επικαλούνται την θεωρία των «κλειστών και ανοικτών» Συνταγμάτων!

Ξεφεύγουν από την «στατική» ανάγνωση του συνταγματικού κειμένου, «ξεχνούν» την πρόθεση του συντακτικού νομοθέτη, ο οποίος δεν ήθελε να κατοχυρώσει τον «γάμο» μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών και κινούμενοι «εξελικτικά» κάνουν ερμηνευτικές ακροβασίες και αλχημείες επενδυμένες με μπόλικο «προοδευτισμό» και άφθονη «δικαιωματίστικη» μαεστρία… Κοινώς, γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την κρυστάλλινη διάταξη του Συντάγματός μας…
Αλλά όσο κι αν φωνασκούν, το Σύνταγμά μας «φωνάζει» στεντορεία τη φωνή για μία οικογένεια «ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους» και συνακόλουθα για «πατέρα» και «μητέρα» που την δημιουργούν!
Nikodimos Kallinteris

πηγή