Επίκαιρα

«Αυτή τη φορά θα πεθάνεις!» -Το φάντασμα του πραξικοπήματος για ανατροπή Ερντογάν επιστρέφει

Η «Γενί Σαφάκ» ανασύρει ένα άρθρο που έγραψε τον Οκτώβριο του 2016 ένας πρώην υψηλόβαθμος αξιωματούχος του αμερικανικού Πενταγώνου, ο Μάικλ Ρούμπιν, γνωστός για τις έντονες αντι-τουρκικές του θέσεις, στο οποίο προέβλεπε τότε ένα τρίτο πραξικόπημα και ανατροπή του Ερντογάν, σύμφωνα με όσα γράφει το sigmalive.com

4 μήνες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο 2016, και μετά το «αυτογκόλ» που έβαλε ο Τούρκος πρόεδρος, όπως ισχυρίζεται ο Ρούμπιν με τις διώξεις των γκιουλενιστών από το Σεπτέμβριο του 2016 κι έπειτα.

Ωστόσο, το σενάριο αυτό ανατράπηκε, επειδή το 2016 δεν εκλέχθηκε η Χίλαρι Κλίντον των Δημοκρατικών, αλλά ο Ντόναλντ Τραμπ.

Τώρα με την εκλογή Μπάιντεν το σενάριο Ρούμπιν –σύμφωνα με τη Γενί Σαφάκ- βγήκε πάλι από το ράφι και αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή 4,5 χρόνια μετά. Ο Ερντογάν, επομένως, όπως προβλέπει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα, αναμένεται να έρθει αντιμέτωπος με μία τρίτη απόπειρα και το πραξικόπημα αυτό μάλιστα θα γίνει μέσω του αρχιμαφιόζου Σεντάτ Πεκέρ.

 

«Αλλά ένα τρίτο πραξικόπημα μπορεί να είναι πιο σοβαρό. Θα μπορούσε κάλλιστα να κοστίσει τη ζωή του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Το πιο εντυπωσιακό μέρος του άρθρου του Ρούμπιν σχετικά με το σενάριο πραξικοπήματος είναι οι εκτιμήσεις του σχετικά με τον Σεντάτ Πεκέρ.

Στο άρθρο, το οποίο αναφέρει ότι η κατάσταση του Πεκέρ είναι ενδιαφέρουσα και ότι είναι γνωστός ως ο αρχηγός της μαφίας στην Τουρκία, ισχυρίζεται ότι θα υπάρξουν απόπειρες δολοφονίας εναντίον του Ερντογάν. Ο Ερντογάν μπορεί να πιστεύει ότι είναι σουλτάνος, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένας νεκρός που οδηγείται για εκτέλεση.

 

Εάν ο Ερντογάν δολοφονηθεί – και θα υπάρξουν προσπάθειες – το τουρκικό βαθύ κράτος θα είναι η δύναμη που θα απομείνει για να γεμίσει το κενό.

Αν και ο Πεκέρ δεν θα ήθελε ποτέ να πάρει τα ηνία του κράτους, έχει αρκετές σχέσεις με πολλούς ανώτερους Τούρκους πολιτικούς για να βάλει μια μαριονέτα στο προεδρικό παλάτι», ισχυρίζεται ο Ρούμπιν, όπως αναφέρει η «Γενί Σαφάκ».

πηγή