Αυτό είναι το «κρυφό» σύμπτωμα καρκίνου που βρίσκουμε σε σεντόνια και μαξιλάρια το πρωί

Αυτό είναι το «κρυφό» σύμπτωμα καρκίνου που βρίσκουμε σε σεντόνια και μαξιλάρια το πρωί

Αυτό είναι το «κρυφό» σύμπτωμα καρκίνου που βρίσκουμε σε σεντόνια και μαξιλάρια το πρωί

Οι ειδικοί προειδοποιούν για ένα ελάχιστα γνωστό σημάδι για καρκίνο, το οποίο μπορείτε να παρατηρήσετε στα σεντόνια και τα μαξιλάρια σας το πρωί.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει άρθρο της Mirror, οι νυχτερινές εφιδρώσεις μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα καρκίνου που εύκολα μπορεί να αγνοηθεί ιδιαίτερα τους θερμούς καλοκαιρινούς μήνες.

Με περισσότερους από 200 τύπους καρκίνου που υπάρχουν, μπορεί να είναι λίγο τρομακτικό όταν γνωρίζουμε ποια συμπτώματα πρέπει να προσέχουμε. Αυτό που είναι ξεκάθαρο, όμως, είναι ότι όταν πρόκειται για καρκίνο, όσο νωρίτερα εντοπίσουμε τα προειδοποιητικά σημάδια τόσο το καλύτερο για να προλάβουμε τα χειρότερα.

Ο εντοπισμός του καρκίνου σε πρώιμο στάδιο μπορεί να σώσει ζωές, αλλά μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζουμε τι ακριβώς πρέπει να ψάχνουμε. Τα σημάδια μπορεί να είναι πιο γενικά – όπως η απώλεια βάρους και η κόπωση- ή θα μπορούσαν να επηρεάζουν συγκεκριμένα μέρη του σώματος, όπως το δέρμα σας. Άλλα κοινά προειδοποιητικά σημάδια περιλαμβάνουν εξογκώματα, ανεξήγητη αιμορραγία ή μακροχρόνιο φούσκωμα.

Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί

Από την πλευρά τους, οι ειδικοί συνιστούν να ελέγχετε τα σεντόνια σας το πρωί για να δείτε αν έχετε ιδρώσει υπερβολικά κατά τη διάρκεια του ύπνου σας. Εάν ναι, τα σεντόνια και τα μαξιλάρια σας πιθανότατα θα σας το «δείξουν» όταν ξυπνήσετε το πρωί.

Σύμφωνα με την Cancer Research, η μόλυνση είναι μια από τις πιο κοινές αιτίες εφίδρωσης σε άτομα με καρκίνο. Η μόλυνση μπορεί να προκαλέσει άνοδο στη θερμοκρασία σας με αποτέλεσμα το σώμα να ιδρώνει προσπαθώντας να τη μειώσει.

Ορισμένοι τύποι καρκίνου μπορεί επίσης να σας κάνουν να ιδρώνετε περισσότερο από το συνηθισμένο, όπως:

  • Λέμφωμα non-Hodgkin
  • Λέμφωμα Hodgkin
  • καρκινοειδείς όγκοι
  • λευχαιμία
  • μεσοθηλίωμα
  • καρκίνος των οστών
  • καρκίνος του προστάτη
  • καρκίνο του νεφρού
  • όγκοι γεννητικών κυττάρων
  • προχωρημένος μυελικός καρκίνος του θυρεοειδούς

Ο καρκίνος μπορεί να εκδηλωθεί με μεγάλη ποικιλία συμπτωμάτων και είναι σημαντικό να σημειώσετε τι είναι φυσιολογικό για εσάς και να ενημερώσετε το γιατρό σας εάν ανησυχείτε για τυχόν αλλαγές στην υγεία σας. Η εφίδρωση δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχετε καρκίνο, αλλά αν δεν είναι φυσιολογικό για εσάς, είναι σημαντικό να μιλήσετε με το γιατρό σας σχετικά.

Πώς καταλαβαίνουμε πως πρέπει να επισκεφθούμε γιατρό

Το εθνικό σύστημα Υγείας της Βρετανίας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Οι περισσότεροι άνθρωποι ιδρώνουν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Εάν ξυπνάτε τακτικά με βρεγμένα σεντόνια, θα πρέπει να το ελέγξετε με τον γιατρό σας».

Στη σχετική του ενημέρωση το NHS συμπληρώνει: «Είναι φυσιολογικό να ιδρώνετε κατά τη διάρκεια της νύχτας, αν το δωμάτιο ή το κρεβάτι σας ζεσταίνει υπερβολικά. Οι νυχτερινές εφιδρώσεις συμβαίνουν όταν ιδρώνετε τόσο πολύ που τα νυχτερινά ρούχα και τα κλινοσκεπάσματα είναι βρεγμένα, παρόλο που εκεί που κοιμάστε είναι δροσερό. Οι ενήλικες και τα παιδιά μπορεί να έχουν νυχτερινή εφίδρωση».

πηγή