Αυτοί οι ιρανικοί υπερηχητικοί πύραυλοι χτύπησαν το Ισραήλ – Κίνδυνος να «ξεχυθεί» παντού κόλαση

Αυτοί οι ιρανικοί υπερηχητικοί πύραυλοι χτύπησαν το Ισραήλ – Κίνδυνος να «ξεχυθεί» παντού κόλαση

Τι μεταδίδουν τα ιρανικά ΜΜΕ

Η Τεχεράνη εκτόξευσε δεκάδες βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους κρουζ και εκατοντάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά του Ισραήλ το βράδυ του Σαββάτου ως απάντηση στην ισραηλινή επίθεση την 1η Απριλίου στο συγκρότημα της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό της Συρίας. Το IDF δήλωσε ότι το “99 τοις εκατό” των βλημάτων καταρρίφθηκαν και ότι η ιρανική επίθεση απέτυχε. Το Ιράν είπε ότι πέτυχε τους στρατηγικούς του στόχους. Η Ισλαμική Δημοκρατία χρησιμοποίησε υπερηχητικούς πυραύλους κατά τη διάρκεια της Επιχείρησης True Promise με πυραύλους και μπαράζ drone εναντίον του Ισραήλ, με όλους να χτυπούν τους στόχους τους αφού απέφυγαν την αεροπορική και πυραυλική άμυνα του Ισραήλ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Press TV , επικαλούμενο ενημερωμένες πηγές.

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων και ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός δεν διευκρίνισε τις λεπτομέρειες των πυραύλων που χρησιμοποιήθηκαν, πόσοι εκτοξεύτηκαν ή ποιοι ήταν οι στόχοι τους. Ωστόσο, νωρίτερα, ιρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η Ισλαμική Δημοκρατία εκτόξευσε τουλάχιστον επτά υπερηχητικούς πυραύλους κατά την διάρκεια της επίθεσης, χωρίς κανένας από αυτούς να αναχαιτιστεί!!!

Ο Λιβανέζος ειδικός σε θέματα εθνικής ασφάλειας Ali Hamie είπε στο Sputnik ότι είχε πληροφορίες ότι το Ιράν είχε εκτοξεύσει τους νέους υπερηχητικούς πυραύλους Fattah 2 στις επιδρομές του Σαββάτου.

Το Fattah 2 (κυριολεκτικά “Conquerer 2” ή “Victory Giver 2”) είναι ένας υπερηχητικός πύραυλος υγρού καυσίμου που αποκαλύφθηκε τον Νοέμβριο του 2023, με δηλωμένο βεληνεκές έως 1.500 km, κεφαλή 450 kg και ικανότητα ελιγμών κατά την πτήση . Είναι ένας από τους δύο υπερηχητικούς πυραύλους στο οπλοστάσιο του Ιράν, με τον άλλο να είναι ο Fattah 1 – ένας υπερηχητικός πύραυλος στερεού καυσίμου, ελιγμών με βεληνεκές 1.400 km, ωφέλιμο φορτίο 350-450 kg και αναφερόμενη ικανότητα επιτάχυνσης σε ταχύτητες 13 Mach. 15 Mach στο τερματικό στάδιο.

Αυτές οι ταχύτητες, σε συνδυασμό με την ικανότητα ελιγμών των πυραύλων Fattah, δυσκόλεψαν την αεροπορική και πυραυλική άμυνα του Ισραήλ για την κατάρριψή τους. Για δεκαετίες, οι δυνάμεις αεράμυνας του Ισραήλ είχαν συνηθίσει να αντιμετωπίζουν πυραύλους από πολιτοφυλακές στην Γάζα και μη κρατικούς παράγοντες στο Λίβανο και την Υεμένη. Το Ιράν, ωστόσο, είναι ένας από τους κορυφαίους προγραμματιστές και κατασκευαστές προηγμένων πυραύλων, μη επανδρωμένων αεροσκαφών και άλλων όπλων στον κόσμο κα μάλιστα με χαμηλό κόστος!

Μάλιστα, ο πρώην σύμβουλος του αρχηγού του επιτελείου του Ισραήλ παραπονέθηκε την Κυριακή ότι το Ισραήλ ξόδεψε πυραύλους αναχαίτισης αεράμυνας αξίας 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κατάρριψη ιρανικών βλημάτων που είχαν κοστίσει σχεδόν δέκα φορές λιγότερο στην Τεχεράνη!
Νέες πληροφορίες για τα χρησιμοποιημένα όπλα

Τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης έδωσαν ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες για τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν κατά την επίθεση το βράδυ του Σαββάτου, με την κρατική τηλεόραση να επιβεβαιώνει ότι χρησιμοποιήθηκαν drones καμικάζι Shahed-136 στην επίθεση. Αυτά τα UAV έχουν εμβέλεια 2.500 km, ταχύτητα πτήσης 185 km και 50 kg εκρηκτικών επί του σκάφους.

Η έκθεση ανέφερε περαιτέρω ότι χρησιμοποιήθηκαν οι εξής πύραυλοι:

Emad (που είναι με υγρά καύσιμα, έχουν βεληνεκές 1.700 km, ωφέλιμο φορτίο 750 kg και πιθανό κυκλικό σφάλμα 10-50 μέτρων).

30 πυραύλους κρουζ, συμπεριλαμβανομένου του Paveh (ένας έξυπνος πύραυλος με στροβιλοκινητήρα με βεληνεκές 1.650 km και δυνατότητα αλλαγής πορείας κατά τη διάρκεια της πτήσης)

και το Soumar (ένας ελάχιστα γνωστός πύραυλος κρουζ με βεληνεκές τουλάχιστον 1.500 km και ένα άγνωστο ωφέλιμο φορτίο)!

Το Ισραήλ, όπως διαβάσατε νωρίτερα, θέλει να απαντήσει σε όλο αυτό και αν η κατάσταση ξεφύγει τότε ανοίγουν οι πύλες της κολάσεως. Για την ώρα, αν τελικά το Τελ Αβίβ απαντήσει, έχει προκριθεί η λύση μελετημένου χτυπήματος, προκειμένου να μην προκληθεί περιφερειακός πόλεμος!

πηγή