Δύο δισ. δολάρια δίνει η Google στον αντίπαλο του ChatGPT που απειλεί με εξαφάνιση την ανθρωπότητα

Ο Ντάριο Αμοντέι ήταν αντιπρόεδρος της OpenAI, της αμερικανικής εταιρείας που δημιούργησε το πρόγραμμα γενετικής νοημοσύνης ChatGPT προκαλώντας μια πραγματική επανάσταση στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Ο Αμοντέι εγκατέλειψε την OpenAI και συμμετείχε στην ίδρυση μιας νέας εταιρείας ανάπτυξης προηγμένων τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης που ονομάστηκε Anthropic και ο Αμοντέι έγινε διευθύνων σύμβουλος.

Η εταιρεία ξεκίνησε αμέσως την ανάπτυξη προγραμμάτων γενετικής νοημοσύνης ανταγωνιστικών στο ChatGPT και αφού η OpenAI είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Microsoft την πόρτα της Anthropic άρχισαν να χτυπούν άλλοι κολοσσοί της βιομηχανίας της τεχνολογίας θέλοντας να διασφαλίσουν ότι θα έχουν στη διάθεση τους τεχνολογίες αιχμής τεχνητής νοημοσύνης. H Amazon έχει κάνει γνωστό ότι θα επενδύσει σταδιακά ένα ποσό της τάξης των 4 δισ. δολαρίων στην Anthropic.

Ο Αμοντέι δήλωσε πριν από λίγες μέρες ότι υπάρχει 10-25% πιθανότητα η τεχνητή νοημοσύνη να καταστρέψει την ανθρωπότητα αλλά αυτή η εξαιρετικά απαισιόδοξη πρόβλεψη από ένα κορυφαίο στέλεχος του συγκεκριμένου τομέα δεν εμπόδισε την Google να αποφασίσει να επενδύσει στην Anthropic.

Όπως έγινε γνωστό ο κολοσσός των διαδικτυακών υπηρεσιών θα επενδύσει στην Anthropic ένα ποσό της τάξης των 2 δισ. δολαρίων και μάλιστα έχει ήδη δοθεί στην εταιρεία ΑΙ ένα ποσό της τάξης των 500 εκατ. δολαρίων. Η κίνηση αυτή δεν προκαλεί έκπληξη αφού η Google έχει ξεκινήσει την ενσωμάτωση στα εργαλεία και τις υπηρεσίες της τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης και έχει αναπτύξει ένα πρόγραμμα γενετικής νοημοσύνης, το Bard, και οποιαδήποτε συνεργασία και βοήθεια μπορεί να λάβει σε αυτό τον τομέα θα είναι για αυτήν εξαιρετικά χρήσιμη.

Naftemporiki.gr