Ένα φανταστικό σενάριο στο οποίο το Βυζάντιο θα αναγεννιόταν στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο

Ένα φανταστικό σενάριο το οποίο δεν το έγραψε καν Έλληνας. Το οποίο το έχουν δει έως τώρα στο youtube ξένοι ως επί το πλείστον και όχι Έλληνες και που η σαγήνη του Βυζαντίου τους έχει κάνει ανατριχιάσουν όπως ανατριχιάζουμε εμείς οι λίγοι που παρά τα πάθη και την αναξιότητά μας λεγόμαστε Ρωμιοί και κρατάμε ως κόρη οφθαλμού τα Ιερά και τα Όσια του Γένους.
Ξεχωρίζω μερικά από τα πολλά σχόλια αυτών που είδαν το βίντεο τα οποία συγκλονίζουν και θα πρέπει να μας κάνουν να αναρωτηθούμε αν έχουμε συνειδητοποιήσει ποιας κληρονομιάς είμαστε απόγονοι.
-Dude I almost cried watching this. I’m not even Greek but Grossdeutchland in 1848 and New Byzantium after ww1 are my dreams, man! (Φίλε σχεδόν έκλαψα βλέποντας αυτό. Δεν είμαι καν Έλληνας, αλλά το Grossdeutchland το 1848 και το Νέο Βυζάντιο μετά τον πρώτο παγκόσμιο είναι τα όνειρά μου, φίλε!)
-Αναδύεται από τις στάχτες όπως ο μωβ Φοίνικας, η Βυζαντινή Αυτοκρατορία επιστρέφει υπό τη νέα δυναστεία των Consatino και κυβερνάται από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Αλέξανδρο Α΄. Αυτό είναι ένα υπέροχο σενάριο… Παρακαλώ συνεχίστε τη φανταστική δουλειά και συνεχίστε με αυτό που κάνετε. Αυτό είναι ένα αληθινό όνειρο, με την Ελλάδα να αποκαθιστά την παλιά της αίγλη. 
-Ah the restoration of the true Rome so beautiful I almost cried. (Αχ η αποκατάσταση της αληθινής Ρώμης τόσο όμορφη που κόντεψα να κλάψω)

Οι νεοέλληνες δεν αγαπάνε το Βυζάντιο. Δεν το βλέπουν ως την ιερότερη και ενδοξότερη περίοδο του Ελληνισμού. Το βλέπουν αδιάφορο αν όχι εχθρικό. Έτσι μας κατάντησαν τα άθεα γράμματα που έλεγε ο Παππουλάκος Άγιος Χριστόφορος, όμως αν οι νεοέλληνες το έβλεπαν με τα μάτια του Θεού και των Αγίων, θα εκλιπαρούσαν να είναι Βυζαντινοί. Ρωμιοί δηλαδή. Ελληνορθόδοξοι πολίτες της θρυλικής Χριστιανικής Αυτοκρατορίας.
Όσοι γνωρίζουν τι είναι η Ρωμιοσύνη, το αληθινό Ρωμαίικο, η Αυτοκρατορία της Αγίας Ρωμανίας και είναι Ρωμιοί στα έργα και στα πιστεύω τους, είναι σαν να είναι Πρίγκιπες ενός βασιλικού Γένους που όλη η ανθρωπότητα περιμένει για να αναγεννηθεί στην Ορθή Πίστη.
Γιώργος Θαλάσσης

Μετάξύ άλλων στο βίντεο…
Αν δεν είχε πεθάνει (ή δολοφονηθεί), ο βασιλιάς Αλέξανδρος και δεν τον είχε διαδεχτεί ο φιλογερμανός αδερφός του με αποτέλεσμα να μην μας γυρίσουν την πλάτη οι αγγλογάλλοι. 
Αν δεν υποχωρούσε ο στρατός στην Μικρασία και άρχιζε η πολιορκία της Κωνσταντινούπολης.
Ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, ο Αλέξανδρος και η συμπόρευση με τον Ελευθέριο Βενιζέλο.
Η αποκατάσταση της Αγιάς Σοφιάς και η επιστροφή της Κωνσταντινούπολης. 
Ο Πόντος, η Σμύρνη και η μετονομασία από Βασίλειο της Ελλάδας σε Αυτοκρατορία της Ρωμανίας!