Η ανακοίνωση της ΝΙΚΗΣ δυστυχώς θα διευκολύνει τους πολιτικούς που ψήφισαν το κατάπτυστο νομοσχέδιο

Η ανακοίνωση της ΝΙΚΗΣ δυστυχώς θα διευκολύνει τους πολιτικούς που ψήφισαν το κατάπτυστο νομοσχέδιο

Η ανακοίνωση της ΝΙΚΗΣ δυστυχώς θα διευκολύνει τους πολιτικούς που ψήφισαν το κατάπτυστο νομοσχέδιο

Διαβάσαμε στα ηλεκτρονικά μέσα ότι εχθές, Κυριακή 21 Απριλίου, μία κυρία η οποία ήταν υποψήφια βουλευτίς της ΝΙΚΗΣ, χαστούκισε την βουλευτίδα της ΝΔ Αγγελική Δεληκάρη στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Πουλίδειο γηροκομείο, διότι ψήφισε το νομοσχέδιο για τον ψευτογάμο των ομοφυλοφίλων.

Το ερώτημα που έρχεται αυτόματα σε όλους μας είναι, τί δουλειά είχε η βουλευτίδα στο Ναό; Είναι σα να πηγαίνει κάποιος σε ένα κλαμπ, από το οποίο οικειοθελώς αποχώρησε και στο οποίο κήρυξε πόλεμο, με την απαίτηση να εισέλθει ανενόχλητος, λαμβάνοντας μάλιστα και τιμές για την εκεί παρουσία του.

Το να αποτιμήσει κανείς το συμβάν του χαστουκίσματος δίχως να συνεκτιμήσει τί προηγήθηκε είναι εντελώς άστοχο και ανάρμοστο. Η κυρία βουλευτίδα, που φοράει και Σταυρό στη Βουλή, θα πρέπει να καταλάβει ότι από την στιγμή που ψήφισε αντίχριστο νόμο που «διορθώνει» τον Θεό και βλάπτει σφόδρα τον άνθρωπο και την κοινωνία, (επιεικώς) προκαλεί όταν εμφανίζεται στην Εκκλησία.

Η ανακοίνωση της ΝΙΚΗΣ δυστυχώς θα διευκολύνει τους πολιτικούς που ψήφισαν το κατάπτυστο νομοσχέδιο

Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει, εκτός από φόβο Θεού, να έχει και έναν στοιχειώδη σεβασμό προς τους ανθρώπους γύρω της. Είναι σημείο των καιρών τούτο το θράσος των πολιτικών που κατάντησαν να ψηφίσουν τέτοιον (υπό)νομο και να έχουν μούτρα να εμφανίζονται στην Εκκλησία. Γνωρίζουν όμως ότι η ατιμωρησία των πολιτικών στην Ελλάδα έχει γίνει ‘νόμος’, με αποτέλεσμα η κοινωνία να έχει υποπέσει σε σήψη, σε αδράνεια, σε αδιαφορία, σε ιδιώτευση και παρακμή.

Δεν είναι πια μόνο οι πολιτικοί που ξεστράτισαν από τον σκοπό τους και δεν ξέρουν γιατί εκλέγονται. Είναι και οι εκπαιδευτικοί που δεν ξέρουν γιατί διδάσκουν. Είναι οι γιατροί που δεν ξέρουν γιατί γιατρεύουν. Είναι οι γονείς που δεν ξέρουν γιατί κάνουνε παιδιά. Οι χριστιανοί που δεν ξέρουν γιατί πάνε στην Εκκλησία. Οι ψηφοφόροι που δεν ξέρουν γιατί ψηφίζουν. Οι επίσκοποι που δεν ξέρουν γιατί χειροτονούνται. Γίναμε ένα έθνος ζόμπι που τις περισσότερες φορές ενεργούμε για μικροσκοπούς, μακριά από το συλλογικό βάρος των ευθυνών μας. Γι’ αυτό μικραίνει και η Πατρίδα μας και ψηφίζονται παλαβοί νόμοι.

ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΕΠΕΣΕ Η ΣΦΑΛΙΑΡΑ θυμήθηκαν όλοι λέει τον σκοπό τους και γίνανε βασιλικότεροι του βασιλέως. Εξαντλήσαν όλη την αυστηρότητά τους και ο καθένας από την πλευρά του είδε το φρύγανο στον οφθαλμό του άλλου και όχι το δοκάρι στο δικό του μάτι.

Κι έβγαλε η ΝΔ την κάτωθι απαράδεκτη ανακοίνωση:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε η βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Αγγελική Δεληκάρη εντός ιερού ναού.
Συμπεριφορές μίσους και διχασμού δεν μπορεί να έχουν καμία σχέση με τη πίστη και τη θρησκεία.
Αποδεικνύουν ότι κόμματα που επικαλούνται την αγάπη και τον χριστιανικό λόγο – στοιχεία που αφορούν συνολικά την ελληνική κοινωνία – δεν αποβλέπουν παρά μόνο στην καπηλεία.»

Το χαστούκι δεν είχε ως κίνητρο το μίσος και τον διχασμό. Ας αφήσει η ΝΔ αυτές τις κοινότυπες ανοησίες. Μίσος απύθμενο προς τον κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση άνθρωπο έχει ο νόμος των σοδομιτών που έφερε η ΝΔ. Διχασμό και ατέλειωτο πόνο στην οικογένεια και στην κοινωνία προκαλεί αυτός ο επαίσχυντος νόμος.

Δεν λέμε «τι καλά που έγινε» αλλά κατανοούμε γιατί έγινε. Από ιερή αγανάκτηση έπεσε η σφαλιάρα κύριοι. Ξυπνητήρι ήτανε για την κυρία βουλευτίδα και τους συναδέλφους της, μπας και αλλάξουν δρομολόγιο.

Όταν άνθρωπέ μου εσύ βιάζεις την φύση με αυτά τα ανώμαλα που ψηφίζεις, μήπως είναι προτιμότερο να φας χαστούκι από χέρι ανθρώπινο και όχι από τον Θεό; Η ΝΔ στην ανακοίνωσή της δεν μπαίνει στην ουσία του συμβάντος, αλλά «βολεύεται» σε μία κόντρα με τη ΝΙΚΗ. Αν το χαστούκι έπεφτε από έναν άνθρωπο που δεν ανήκε σε κάποιο κόμμα τί θα έγραφε η ανακοίνωση; Οι περιστροφές αυτές που βρωμάνε ασυνέπεια είναι χαρακτηριστικό των ολοκληρωτικών καθεστώτων. Ασυνέπεια και υποκρισία στο μεγαλείο τους.

Και από την άλλη η ανακοίνωση της ΝΙΚΗΣ άνευρη και συστημική ήλθε να ολοκληρώσει τον κύκλο.

Η ΝΙΚΗ πληροφορήθηκε το καταδικαστέο συμβάν που έλαβε χώρα στην εκκλησία Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Πουλίδειο γηροκομείο, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας σε βάρος της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας στην Καβάλα Αγγελικής Δεληκάρη.
Είναι αδιανόητη πράξη και απαράδεκτη. Το γεγονός ότι έλαβε χώρα σε Ιερό Ναό καταδεικνύει το μη εκκλησιαστικό φρόνημα της δράστιδος και την έλλειψη σεβασμού της στις Αρχές της Νίκης ώστε να δικαιολογεί την απομάκρυνσή της από τις τάξεις της Νίκης που ούτως ή άλλως είχε λάβει χώρα από καιρό. Η ΝΙΚΗ άμεσα επιβεβαίωσε τη αναστολή της κομματικής της ιδιότητας και την άμεση παραπομπή της στο Πειθαρχικό με ερώτημα διαγραφής. Ο πόνος όλων μας για την ψήφιση του επαίσχυντου νόμου για τον γάμο των ομοφυλοφίλων είναι δεδομένος όσο και ο υποκριτικός θρησκευτικός ζήλος που όψιμα επιδεικνύουν αυτοί που τον ψήφισαν. Η ΝΙΚΗ ως γνήσιο λαϊκό δημοκρατικό κίνημα θα τα αντιπαλέψει και τα δύο νόμιμα και δημοκρατικά και κάθε άλλη ενέργεια προπηλακισμού ή βίας είναι εκ του πονηρού και δεν έχουν καμία σχέση με το ήθος και το φρόνημα της ΝΙΚΗΣ.

Σύμφωνα με τη ΝΙΚΗ, το σκαμπίλι εντός του Ι. Ναού σε πολιτικό που ψήφισε τον ψευτογάμο των ομοφυλοφίλων και τους έδωσε δικαίωμα να υιοθετούνε παιδιά δείχνει μή εκκλησιαστικό φρόνημα, ενώ η συμπροσευχή μαζί του είναι εκκλησιαστικά ορθή συμπεριφορά. Μας λέει δηλαδή ότι αν βάλουμε αυτά τα δύο σε μία ζυγαριά η πλάστιγγα θα γύρει περισσότερο στην πλευρά της σφαλιάρας, που έστω και με αυτόν τον λάθος τρόπο παίρνει θέση και ξεχωρίζει από το κακό, και όχι της συμπροσευχής που συνυπάρχει με το κακό άχρι καιρού! Και μάλιστα, την ώρα που κάθε λεπτό που περνά καταστρέφονται τα παιδιά μας.

Ας μας επιτραπεί να διαφωνήσουμε με τη ΝΙΚΗ. Καταλαβαίνουμε ότι ως κόμμα που κινείται στον χώρο της πολιτικής οφείλει να σέβεται κάποιους κανόνες. Αυτό όμως, μιας και αυτοπροσδιορίζεται ως «γνήσιο λαϊκό δημοκρατικό κίνημα», δεν την εμποδίζει να δείχνει μία ανοχή και μία κατανόηση στις εκάστοτε αυθόρμητες αντιδράσεις των λαϊκών μπροστά στα πρωτοφανή αίσχη που γίνονται. Δεν υπάρχει δόλος και κακία κύριοι σε αυτές τις αντιδράσεις αλλά ιερή αγανάκτηση. Αντιθέτως βλέπουμε τη ΝΙΚΗ να διευκολύνει με την αυστηρή τιμωρητική της διάθεση τους πολιτικούς που ψήφισαν το κατάπτυστο νομοσχέδιο, διαδίδοντας, εμμέσως πλην σαφώς, μία παθητική στάση απέναντί τους.

Τέλος, η ΝΙΚΗ, ως πολιτικό κόμμα/κίνημα μέσα από τις πολιτικές της ανακοινώσεις, έχει βέβαια το δικαίωμα να οριοθετεί την στάση των μελών της, σύμφωνα με το καταστατικό της, αλλά δεν είναι δική της αρμοδιότητα να αποφαίνεται για το εκκλησιαστικό φρόνημα των μελών της Εκκλησίας. Αυτό είναι θέμα της εν Αγίω Πνεύματι γρηγορούσας συνείδησης στην Εκκλησία. Όχι της ΝΙΚΗΣ.

1.Γυναίκα χαστούκισε μέσα σε εκκλησία την βουλευτή της ΝΔ Αγγελική Δεληκάρη: Γιατί είχε ψηφίσει το ν/σ για τους ΛΟΑΤΚΙ

2.Ανακοίνωση της ΝΙΚΗΣ για το περιστατικό της Καβάλας

ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ