Η Αβντίιβκα ελευθερώθηκε: Οι ΝατοΝαζί ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους και υψώθηκε η Ρωσική σημαία στο κέντρο της πόλης!

Η μάχη της Αβντίιβκα έλαβε τέλος καθώς οι Ουκρανοί ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από την πόλη και οι Ρώσοι στρατιώτες ύψωσαν την σημαία τους στο κέντρο της πόλης.

Η ρωσική σημαία υψώθηκε συγκεκριμένα στο μνημείο του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου (έτσι αποκαλούν οι Ρώσοι τον πόλεμο κατά των Γερμανών κατά τον Β’ ΠΠ).

Ο διοικητής των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Αλεξάντερ Σίρσκι, ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι ελήφθη η απόφαση από την ουκρανική διοίκηση η απόφαση να εγκαταλείψουν οι ουκρανικές δυνάμεις την Αβντίιβκα προκειμένου να προστατευτούν οι ζωές του ουκρανικού στρατιωτικού προσωπικού και να εξασφαλιστούν πιο πλεονεκτικές αμυντικές θέσεις.

Tην αποχώρηση καλύπτει η 3η ουκρανική Ταξιαρχία Εφόδου, η οποία είχε αποχωρήσει δύο ημέρες νωρίτερα.

Τα ουκρανικά στρατεύματα της ομάδας «Tavria» ανακοίνωσαν ότι έχουν ήδη αποσυρθεί από την Aβντίιβκα. Ωστόσο, αυτό δεν είναι απολύτως ακριβές, καθώς υπάρχουν ακόμη δυο τρεις θύλακες αντίστασης στην πόλη.

Επιπλέον, πολλές ομάδες AFU έχουν χάσει την επαφή και τον έλεγχο των επικοινωνιών και επομένως μπορεί να μην γνωρίζουν καν την απόφαση να αποσυρθούν.

Η ανοργάνωτη υποχώρηση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, με πολλές απώλειες, πραγματοποιείται μέσα από τα χωράφια προς το Λαστοκίνο.

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο στο οποίο απεικονίζεται το ρωσικό Πυροβολικό να «σφυροκοπάει» τους αποχωρούντες Ουκρανούς.

Οι προσεγγίσεις στο Λαστοκίνο και η έξοδος από ρέμα ναρκοθετήθηκαν από τους Ρώσους στις 15 Φεβρουαρίου.

Τη νύχτα τα ρωσικά στρατεύματα εξαπέλυσαν επίθεση σε εργοστάσιο οπλισμένου σκυροδέματος στο κέντρο της πόλης και συνέχισαν την προέλασή τους.

Οι ουκρανικές δυνάμεις είχαν αρκετό χρόνο για να προετοιμάσουν εφεδρικές θέσεις.

Η εκκαθάριση της πόλης θα διαρκέσει αρκετές ημέρες, καθώς είναι απαραίτητη η αποναρκοθέτηση και ο ενδελεχής έλεγχος των κατοικημένων περιοχών.

Βασική προτεραιότητα των Ρώσων είναι η διατήρηση της ορμής στα πεδία των μαχών και να μην δοθεί η ευκαιρία στους Ουκρανούς να ανασυνταχθούν και να δημιουργήσουν σταθερές άμυνες.

πηγή