Η ιδιωτική μας ζωή είναι πολύτιμη!

Ναι, η ιδιωτική μας ζωή είναι πολύτιμη, γιατί είμαστε εμείς! Είναι η ταυτότητά μας, είναι ο εαυτός μας. Είναι η βάση της προσωπικότητάς μας.

Θα έμενε κατάπληκτος κανείς αν μπορούσε να καταγράψει τις σκέψεις που κάνει συνέχεια για τα προσωπικά του θέματα, τις αποφάσεις που παίρνει, πως τα χειρίζεται όλα αυτά την κάθε στιγμή.

Όσο ελέγχουμε την ιδιωτική μας ζωή, τόσο ελεύθεροι είμαστε!

Όσο την εκχωρούμε, τόσο δεσμευόμαστε!

Όσο περισσότερα γνωρίζουν οι άλλοι για μας, τόσο παραδινόμαστε σ’ αυτούς!

Τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγει κάποιος για μας, δεν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσει ποτέ για το καλό μας! Εξάλλου γιατί το κάνει αυτό; Τουλάχιστον ας μας προβληματίσει!

Τότε η ιδιωτική μας ζωή, όσο αθώα κι αν είναι, κάποια στιγμή, σε κάποια συγκυρία, θα στραφεί σε βάρος μας. Ναι!

Σήμερα η ιδιωτική ζωή του καθενός μας, στην καλύτερη περίπτωση, έγινε χρυσωρυχείο! Για τις εταιρείες, το μάρκετινγκ και την αγορά! Έγινε όμως και ανεξάντλητη πηγή εκμετάλλευσης από κάθε διεφθαρμένο! Ο καθένας τους αντλεί ό,τι θέλει απ’ αυτήν, ανάλογα με το ποιος είναι και τι ζητά από μας!

Ως και οι μελλοντικοί μας εργοδότες θα αντλούν κάθε πληροφορία που θα ήθελαν για μας απ’ το … διαδίκτυο! Το ίδιο και ο μελλοντικός μας σύντροφος, ο φίλος, ο συνέταιρος, ως κι αυτά τα παιδιά και τα εγγόνια μας! Έτσι δεν είναι; Τα γραπτά μένουν, βλέπετε…

Ας μην «ανεβάζουμε» ό,τι τύχει στο διαδίκτυο!

Ας μην τα λέμε όλα εκεί στους «φίλους» μας στο Facebook!

Ας προσέχουμε τι συζητάμε στον εικονικό κόσμο, πολύ περισσότερο απ’ ό,τι στον πραγματικό…

Κ. Γ. Π.

[Απ’ το περιοδικό «ΤΑ ΚΡΙΝΑ»]
simeiakairwn.wordpress.com