Η νέα κόντρα στη ΝΔ, τα τηλέφωνα που «βουίζουν», η συγγνώμη Κασσελάκη, ο billionaire Μασούτης και οι ψίθυροι για all in στον ΑΒ Βασιλόπουλο

Ο ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ

Νέα κόντρα

Κόντρα μαθαίνουμε ξέσπασε μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας μεταξύ υπουργού και βουλευτή που εκλέγεται σε περιοχή που έχει πληγεί από τις πλημμύρες αναφορικά με το επιχειρησιακό σχέδιο για τους πληγέντες. Όπως μας αποκάλυψαν οι πηγές μας υπουργός ζήτησε να βρίσκονται όλοι στο πεδίο μάχης και να στηρίξουν τους πληγέντες από τις πλημμύρες με τον βουλευτή να παίρνει τον λόγο και να απαντάει ότι όλοι είναι στο πεδίο μάχης απλώς δεν το ανεβάζουν στα social media. Καρφί ήταν μάλλον αυτό…
Δεν σηκώνουν τηλέφωνα

Παράπονα ακούστηκαν χθες στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας για τους νέους υφυπουργούς της κυβέρνησης. Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατήγγειλαν ότι οι νέοι Υφυπουργοί, που ανέρχονται στους 33, δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα τους στους βουλευτές για την επίλυση θεμάτων που αφορούν τις περιφέρειες τους. Κάτι που που αποτελεί σύνηθες φαινόμενο μεταξύ υπουργών και βουλευτών.

Πάντως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε αναφερόμενος προς όλους τους βουλευτές και όχι μόνο υπουργούς «Δεν ξεχνώ ότι εσείς ήσαστε που βάλατε πλάτη σε όλες τις μεγάλες δυσκολίες για να ξαναβρεθούμε εδώ πάλι με 158 βουλευτές και τη ΝΔ κυρίαρχη”…

Η προσβολή δημόσια, η συγγνώμη κατ’ ιδίαν

Μια καθαρή συγγνώμη ζήτησε ο Στέφανος Κασσελάκης από τον Στέργιο Καλπάκη για τον άκομψο τρόπο με τον οποίο απομακρύνθηκε από τη θέση του Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή χωρίς να έχει ειδοποιηθεί καν τηλεφωνικά. Συγκεκριμένα , ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να έκανε λόγο για “μεγάλο λάθος” και “απαράδεκτο” χειρισμό. Ωστόσο, ο κύριος Καλπάκης, αν και δέχθηκε προφανώς τη συγγνώμη, του επισήμανε ότι “η προσβολή έγινε δημόσια, ενώ η συγγνώμη ειπώθηκε κατ’ ιδίαν”. Να σημειωθεί ότι ο διάλογος αυτός έγινε μεταξύ δύο ανθρώπων 35 και 33 ετών.
Φρένο στα περί νομιμοποίησης 300.000 μεταναστών

Η συζήτηση περί κυβερνητικής πρόθεσης νομιμοποίησης 300.000 μεταναστών προκειμένου να καλυφθούν ελλείψεις στον αγροτικό τομέα και όχι μόνο, καλά κρατεί, δεδομένου άλλωστε ότι άνοιξε, όπως σας έχουμε πει, μετά από δηλώσεις μελών της ίδιας της κυβέρνησης.

Ο αντίκτυπος αυτής της συζήτησης προβλημάτισε, όπως φαίνεται, το Μέγαρο Μαξίμου και έτσι επιχειρείται, μαθαίνουμε, να μπει φρένο σε ότι αφορά τουλάχιστον τα του συγκεκριμένου αριθμού.

Πληροφορούμαστε μάλιστα ότι διαμηνύεται πως είναι ο συνολικός αριθμός των ακατάγραφων παράτυπων μεταναστών στην χώρα μας , που αφορά είτε παράνομες αφίξεις είτε μετανάστες που δεν ανανέωσαν τις άδειες διαμονής τους για μια σειρά από λόγους, εκείνος που υπολογίζεται ότι μπορεί να πλησιάζει τις 300.000 και ότι ουδέποτε ειπώθηκε από κάποιον ότι θα νομιμοποιηθούν 300.000.

Μήπως πρέπει η κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει άμεσα τον σχεδιασμό της για το ζήτημα αυτό, που η ίδια έφερε στο προσκήνιο και να εξηγήσει πως ακριβώς εννοεί τελικά αυτό που περιγράφει ως “νόμιμες οδούς λελογισμένης μετανάστευσης, σύμφωνα με τις ανάγκες της εθνικής οικονομίας και τις προτεραιότητες της ελληνικής κοινωνίας”;
Ο δισεκατομμυριούχος … Μασούτης

Στο club των «δισεκατομμυριούχων» ετοιμάζεται να μπει φέτος η αλυσίδα του επιχειρηματία Γιάννη Μασούτη. Οι προβλέψεις λένε ότι οι πωλήσεις της αλυσίδας θα φθάσουν το 1,1 δισ. ευρώ χωρίς σε αυτές να συμπεριλαμβάνεται ο τζίρος της Κρητικής ΣΥΝΚΑ που κινείται στα 170 εκατ. ευρώ. Μέχρι στιγμής οι πωλήσεις τρέχουν με ανάπτυξη πάνω από 17% όταν το σύνολο της αγοράς κινείται με ρυθμούς κάτω από 10%. Αυτό οφείλεται αφ ενός στις ανατιμήσεις και αφ ετέρου στα νέα καταστήματα που μπήκαν στο δίκτυο.
Το «φλερτ» με ΑΒ Βασιλόπουλο

Όμως η χθεσινή συνέντευξη τύπου του Γιάννη Μασούτη από το στρατηγείο του στη Θεσσαλονίκη έκρυβε και άλλες ειδήσεις. Ο επικεφαλής της αλυσίδας διέψευσε τα όποια σενάρια τον θέλουν να φλερτάρει με την ΑΒ Βασιλόπουλος. Για όσους ξέρουν ο ΑΒ είναι μεγάλη μπουκιά για τον Βορειοελλαδίτη. Όμως κάποιοι επιμένουν ότι μπορεί να την μασήσει με εξωτερική βοήθεια ενός fund όπως του CVC. Αλλά ο Γιάννης Μασούτης το διέψευσε και αυτό.
Βέβαια όπως λέει ο λαός καπνός χωρίς φωτιά δεν υπάρχει. Ίδωμεν.
Ο «λευκός καπνός» στη Folli Follie

Με βούλευμα απελευθερώνεται η δεσμευμένη ακίνητη και κινητή περιουσία της Folli Follie. Τι σημαίνει αυτό;. Ότι πλέον η διοίκηση της εταιρείας μπορεί να ολοκληρώσει το σχέδιο Εξυγίανσης της εταιρείας, σχεδόν δύο χρόνια μετά και την έγκριση που έλαβε αυτό από το δικαστήριο. Η περιουσία της εταιρείας ύψους 28 εκατ. ευρώ παρέμενε δεσμευμένη από την Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος, καθώς ήταν σε εκκρεμότητα η έναρξη της ποινικής δίκης των άλλοτε βασικών μετόχων της εταιρείας, δηλαδή της οικογένειας Κουτσολιούτσου.
Και η καμπάνα στη BIC

Με πρόστιμο 230.150 ευρώ ξεκίνησε η μέρα σήμερα. «Τυχερή» η BIC επειδή πωλούσε σχολικά είδη με υψηλότερο περιθώριο κέρδους. Αυτό ανακοίνωσε αξημέρωτα το υπουργείο Ανάπτυξης. Συγκεκριμένα, σε ελέγχους που διενήργησαν ελεγκτές της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) για την τήρηση της νομοθεσίας (άρθρο 1 παρ. 54 του Ν. 5045/2023) διαπίστωσαν ότι η «BIC ΒΙΟΛΕΞ Μ.Α.Ε.» διέθεσε 73 κωδικούς προϊόντων (στυλό, μολύβια, μαρκαδόρους, γόμες και ξύστρες) με υψηλότερο μεικτό περιθώριο κέρδους του επιτρεπομένου.
Τελευταία τροποποίηση στις 29/09/2023 – 09:05

Πηγή