Η Βρετανία ψηφίστηκε ως το δεύτερο πιο μίζερο μέρος στον κόσμο σε μια νέα δημοσκόπηση

Η Βρετανία ψηφίστηκε ως το δεύτερο πιο μίζερο μέρος στον κόσμο σε μια νέα δημοσκόπηση

Μόνο το Ουζμπεκιστάν κατατάσσεται χαμηλότερα από το Ηνωμένο Βασίλειο σε παγκόσμιο δείκτη ψυχικής ευεξίας, σύμφωνα με την έκθεση της αμερικανικής μη κερδοσκοπικής Sapien Labs για την ψυχική κατάσταση της χρονιάς.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός εξέτασε αποτελέσματα από 500.000 ερωτηθέντες, από 71 χώρες, για μια έρευνα σχετικά με το πώς η εσωτερική κατάσταση των ανθρώπων «επηρεάζει την ικανότητά τους να λειτουργούν στο πλαίσιο της ζωής τους».

Στη συνέχεια, το think tank συνέκρινε τις χώρες δίνοντάς τους μια βαθμολογία.

Οι βαθμολογίες κάτω από το 0 αντιπροσωπεύουν θλίψη ή αγωνία, οι βαθμολογίες μεταξύ 0 και 50 σημαίνουν αντοχή, 50-100 σημαίνει διαχείριση και 100 έως 200 σημαίνει επιτυχία ή ευημερία.

Η Βρετανία σημείωσε ένα θλιβερό 49 συνολικά, ενώ ο μέσος όρος μεταξύ όλων των χωρών ήταν 65.

Λοιπόν, γιατί οι Βρετανοί είναι τόσο μίζεροι;
Παρά το γεγονός ότι είναι μια ανεπτυγμένη χώρα με μια από τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, οι Βρετανοί εξακολουθούν να είναι πιο μίζεροι από εκείνους που ζουν μέσα από έντονες ανθρωπιστικές καταστροφές (όπως αυτές στην Υεμένη).

Στην πραγματικότητα, η Υεμένη εξασφάλισε υψηλότερη βαθμολογία από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία και την Αυστραλία, με 59 για την ψυχική ευεξία.

Φυσικά, είναι εύκολο να αποδώσουμε τη μιζέρια του Ηνωμένου Βασιλείου στις πολλές κρίσεις που έγιναν πρωτοσέλιδα πρόσφατα. Και, κατά κάποιο τρόπο, τα αποτελέσματα δεν προκαλούν έκπληξη. Εξάλλου, η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία διαπίστωσε ότι η συνολική προσωπική ευημερία σε ολόκληρη τη χώρα μειώθηκε πέρυσι.

Mετά από δύο οικονομικές υφέσεις από τότε που ξέσπασε η πανδημία, τη συνεχιζόμενη κρίση κόστους ζωής σε συνδυασμό με την αύξηση των ενοικίων και την έλλειψη εμπιστοσύνης στους πολιτικούς ηγέτες πολλοί Βρετανοί αισθάνονται αρκετά ανασφαλείς αυτή τη στιγμή.

Όμως, οι ερευνητές σημείωσαν επίσης ότι οι πλούσιες δυτικές χώρες γενικά είχαν κακή βαθμολογία.

Διατύπωσαν τη θεωρία: «Ο μεγαλύτερος πλούτος και η οικονομική ανάπτυξη δεν οδηγούν απαραίτητα σε μεγαλύτερη ψυχική ευημερία».

πηγή