ΚΡΙΣΙΜΗ η σημερινή ημέρα! ΑΝΟΙΚΤΟ το σενάριο για ΔΙΠΛΕΣ κάλπες στις 9 Ιουνίου...

ΚΡΙΣΙΜΗ η σημερινή ημέρα! ΑΝΟΙΚΤΟ το σενάριο για ΔΙΠΛΕΣ κάλπες στις 9 Ιουνίου…

Σήμερα Τετάρτη αναμένεται η απόφαση του Αρείου Πάγου για τους «Σπαρτιάτες» και συγκεκριμένα για το αν το κόμμα θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στις επικείμενες Ευρωεκλογές. Το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου, που συνεδριάζει, αναμένεται να προχωρήσει στην ανακήρυξη των κομμάτων που θα διεκδικήσουν την ψήφο στις Ευρωεκλογές. Όπως αναφέρει το «Mega» και η εκπομπή «Live News», η παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη, για διώξεις στους 11 βουλευτές των «Σπαρτιατών», προδιαθέτει για τη σημερνή  απόφαση.

Το ενδεχόμενο να απαγορευθεί στους «Σπαρτιάτες» να πάρουν μέρος στις Ευρωεκλογές μοιάζει αυτή την ώρα το πιθανότερο. Παράλληλα, πριν το Πάσχα αναμένεται να υπάρξει απόφαση και από το εκλογοδικείο, η οποία, μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Χριστίνας Κοραή για το «Mega», δεν αποκλείεται να δοθεί στη δημοσιότητα και σήμερα, Τετάρτη. Αν η απόφαση του εκλογοδικείου κηρύξει έκπτωτους τους βουλευτές των «Σπαρτιατών», ανοίγει η συζήτηση για το πώς θα καλυφθούν οι βουλευτικές έδρες, που θα «ορφανέψουν».

Τα δύο σενάρια
Υπάρχουν δύο σενάρια για την κάλυψη των 12 θέσεων των «Σπαρτιατών»: εκείνο που προϋποθέτει νέες εκλογές σε 12 περιφέρειες και εκείνο που λύνει το ζήτημα χωρίς νέα προσφυγή στις κάλπες.

Χωρίς εκλογές
Το πιο πιθανό σενάριο παραμένει αυτό κατά το οποίο οι 12 έδρες των Σπαρτιατών μοιράζονται στα υπόλοιπα κόμματα αναλογικά και με βάση το ποσοστό που είχαν στις εκλογές του Ιουνίου του 2023. Μιλάμε για τον ορισμό της Δημοκρατίας… 
Και όμως αυτοί οι άνθρωποι (;) κουνάνε το δάχτυλο στον Κιμ Γιογκ Ουν και τον κατηγορούν για έλλειψη Δημοκρατίας και για αυταρχικό καθεστώς!

Με εκλογές
Το δεύτερο σενάριο, που είναι το λιγότερο πιθανό, αλλά διόλου απίθανο, είναι στις 9 Ιουνίου μαζί με τις κάλπες των Ευρωεκλογών να στηθούν κάλπες και για τις 12 περιφέρειες, που εξέλεξαν βουλευτές των «Σπαρτιατών».