Ορθοδοξία

Οι άγιοι άγγελοι βρίσκονται πολύ κοντά σε όποιον τους επικαλείται στην προσευχή του

Αγίου Ιωάννου της Κροστάνδης

Όταν προσεύχεσαι στις Ασώματες Δυνάμεις, μη τις φαντάζεσαι σαν τρομερά, απρόσιτα και ανελέητα όντα. Όχι, είναι κάτι το εντελώς αντίθετο.

Οι Άγιοι Άγγελοι είναι τα πιο καλόβολα, τα πιο ταπεινά, τα πιο αγαπητικά, τα πιο προσηνή και φιλικά όντα, πάντοτε έτοιμα να μας ακούσουν και βρίσκονται πολύ κοντά σε όποιον τα επικαλείται στην προσευχή του με πίστι και αγάπη. Και το δικό τους όνομα, όπως του Θεού, είναι αγάπη.

Επίσης, όταν προσεύχεσαι στις Ασώματες Δυνάμεις, να παραβλέπης κάθε τι το γήινο ως φθαρτό και να αγαπάς με όλη σου την ψυχή την ουράνια και αιώνιο ζωή, λαχταρώντας τη. Ευχαριστούνται πολύ οι Άγγελοι όταν βλέπουν ότι ποθούμε τα χαρίσματα του Πνεύματος, ότι θέλουμε να γίνουμε συμπολίται των μακαρίων πνευμάτων, που βρίσκονται στη βασιλεία του Θεού. Πράγμα, άλλωστε, για το οποίο έχουμε κληθή με τη χάρι του Ιησου Χριστού και της Παναγίας Τριάδος.

Κύριε! Το όνομά σου είναι Αγάπη: μη με αποδοκιμάσης για τις αμαρτίες μου. Το όνομά σου είναι Δύναμις: ενίσχυσε με, για να μην πέφτω στο κακό. Το όνομά σου είανι Φώς: «λάμπρυνόν μου τὴν στολὴν τῆς ψυχῆς», τη σκοτεινιασμένη από τα γήινα πάθη. Το όνομά σου είναι Ειρήνη: πράυνέ μου την ταραγμένη μου ψυχή. Το όνομά σου είναι Έλεος: μη παύσης να με συγχωρής.

(Η εν Χριστώ ζωή μου – Αγ. Ιωάννου της Κροστάνδης, εκδόσεις Παπαδημητρίου, σελ. 195-196)

πηγή: https://simeiakairwn.wordpress.com