Επίκαιρα

Πως θα καταλάβουμε εάν η κυβέρνηση θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί μία διαρροή που θέλει την κυβέρνηση να κλείνει τη Βουλή την Μεγάλη Πέμπτη, προκηρύσσοντας εκλογές για τον Μάιο.

Η φημολογία αυτή έρχεται να προστεθεί στις υπόλοιπες πληροφορίες που κυκλοφορούν στα δημοσιογραφικά γραφεία και θέλουν την κυβέρνηση να ψάχνει παράθυρο μέσα στην πανδημία για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Τα αποτελέσματα στις γερμανικές εκλογές με την ήττα της Μέρκελ έχει εντείνει αυτή την φημολογία, καθώς στο μέγαρο Μαξίμου βλέπουν ότι όσο περνάει ο καιρός οι αντιδράσεις του κόσμου εντείνονται καθώς και η λαϊκή δυσαρέσκεια. Το γεγονός ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσουν και τα επιδόματα διότι η οικονομία έχει τιναχτεί στον αέρα, προκαλεί τρόμο διότι σε αυτή την περίπτωση ξέρουν ότι η εκλογική κατάρρευση θα είναι βέβαια.

Ένα ισχυρό δείγμα για πρόωρες εκλογές είναι η έξοδος της κυβέρνησης στις αγορές, πάλι δηλαδή για να δανειστεί και να χρεώσει την Ελλάδα και τις επόμενες γενιές, καταρρίπτοντας το ίδιο το αφήγημα της για τον πακτωλό χρημάτων που θα ερχόταν από το ευρωπαϊκό ταμείο ανάκαμψης.

Έμπειροι αναλυτές μιλούν για μία τελευταία δόση ρευστότητας που θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να πάει σε εκλογές χωρίς να έχει κόψει επιδόματα σε εργαζόμενους και επαγγελματίες που βρίσκονται σε αναστολή.

Και όμως, όλα αυτά είναι απλώς δείγματα. Η απόδειξη ότι η κυβέρνηση όντως σκέφτεται να προσφύγει σε πρόωρες κάλπες, είναι μία. Η εξεταστική για τον Νίκο Παππά και την υπόθεση Καλογρίτσα. Εάν δείτε μία ξαφνική πρεμούρα και επίσπευση της σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τις καταγγελίες του Χρήστου Καλογρίτσα, τότε να είστε βέβαιοι ότι πάμε για πρόωρες εκλογές. Πως θα μπορούσε άλλωστε η κυβέρνηση να πάει σε εκλογές πριν να γίνει η εξεταστική, αφού κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με παραγραφή της υπόθεσης. Γεγονός που θα εξέθετε όλους αυτούς που υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη υπόθεση είναι σκάνδαλο.
Κοντός ψαλμός…

https://www.newsbreak.gr/politiki/187859/pos-tha-katalavoyme-ean-i-kyvernisi-tha-prokiryxei-proores-ekloges/