«Το δίκαιο κρέας»: Η νέα ηθική που θα εισέλθει σε κάθε σπίτι, σε κάθε νοικοκυριό – ΒΙΝΤΕΟ

Το κρέας εργαστηρίου αποτελεί μέρος μιας νέας και αναδυόμενης περιοχής της βιοτεχνολογίας γνωστής ως “κυτταρική γεωργία” που προϋποθέτει την παραγωγή προϊόντων από το κυτταρικό επίπεδο, σε αντίθεση με εκείνη που απαιτεί ολόκληρο το φυτό ή το ζώο.

Αυτό που καταγγέλλεται από πολλούς είναι πως μέσω του κρέατος -και γενικά των τροφίμων εργαστηρίου- αφενός καταστρέφονται οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες αφετέρου κάποιος θα μπορεί να βάσει στα τρόφιμα ό,τι ουσίες θέλει!

Ο Αμερικανός τηλεοπτικός παρουσιαστής ειδήσεων Clayton Morris, αναφέρεται στην ηθική αποδοχής των εν λόγω τροφίμων!

Όπως σημειώνει:

«Μπορεί να θέλετε να ελέγξετε την ετικέτα, την επόμενη φορά που θα αγοράσετε κοτόπουλο στο παντοπωλείο σας επειδή μπορεί να προέρχεται από ένα εργαστήριο που υποστηρίζεται από τον Μπιλ Γκέιτς.

Το κρέας που αγοράζετε από το σούπερ μάρκετ μπορεί να προήλθε από ένα εργαστήριο που υποστηρίζεται από τον Μπιλ Γκέιτς, αντί από φάρμα. Αυτή η ιστορία μπορεί να σας κάνει να αμφισβητήσετε την ίδια την ουσία της προσφοράς τροφίμων.

Τις τελευταίες ημέρες, το Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών ενέκρινε την πώληση κρέατος που καλλιεργείται στο εργαστήριο, όχι από ένα αλλά, από δύο εταιρείες που χρηματοδοτούνται από τον Μπιλ Γκέιτς.

Οι δύο εταιρείες που μόλις κέρδισαν την έγκριση, είναι η εταιρεία Νο1, που ονομάζεται “Good Meat” H εταιρεία No2, είναι η “Upside Foods”.

Ας προσέξουμε αρχικά τα ονόματά τους; Το “Καλό κρέας” και το “Upside Foods”.

Η μητρική εταιρεία του “Καλού κρέατος”, ονομάζεται “Eat Just”-“Δίκαιο φαγητό”. Με άλλα λόγια το κρέας που τρώτε από ένα αγρόκτημα είναι κακό κρέας ή, κατά κάποιο τρόπο ανήθικο.

Τρώω “Καλό κρέας”. Παίρνω το κρέας από την “Good Meat”. Δεν είναι κρέας σφαγής, είναι καλό κρέας».

Δείτε στο βίντεο πως θα προσπαθήσουν να περάσουν τον κόσμο μια νέα ηθική κατανάλωσης τροφίμων, προκειμένου να αποδεχθούν οι μάζες τα τρόγιμα εργαστηρίου ως «καλά», εγκεκριμένα» και «δίκαια»:

πηγή