Βάζουν την Τεχνητή Νοημοσύνη στη σχέση πολίτη-κράτους! Με A.I. το Gov.gr

Σε “νέα εποχή” θα μπει και το Gov.gr με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης. Με ποιο τρόπο θα μπορούν οι πολίτες να ζητούν φωνητικά τα έγγραφα και τις υπηρεσίες που χρειάζονται.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε πως είναι η ώρα των μεγάλων αλλαγών. Στόχος της κυβέρνησης, όπως είπε, είναι να μετατραπεί το ταχύτερο δυνατό η Ελλάδα σε μία σύγχρονη, ευρωπαϊκή, χώρα. Ο κ. Μητσοτάκης μεταξύ άλλων ανέφερε πως ένα από τα εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν προς αυτή την κατεύθυνση θα είναι και η τεχνητή νοημοσύνη.

Μία πρώτη «γεύση» από το πώς θα μπορούσε η AI να χρησιμοποιηθεί από το κράτος, δόθηκε από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε ότι μελλοντικά θα υπάρχει η δυνατότητα να γίνει χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στο Gov.gr, όπου οι πολίτες με φωνητική εντολή θα μπορούν να ζητούν τις υπηρεσίες και τα έγγραφα που θέλουν.

«Το Gov.gr περνάει πλέον σε μια νέα εποχή. Κάθε 2 μέρες περίπου, μια νέα υπηρεσία προστίθεται για να κάνει πιο εύκολη τη ζωή των πολιτών», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαστεργίου.

«Χαρακτηριστικό παράδειγμα η χρήση τεχνητής νοημοσύνης στο Gov.gr, η οποία ήδη δοκιμάζεται και πολύ σύντομα θα είναι στη διάθεση των πολιτών και θα τους δίνει τη δυνατότητα να περιγράφουν ηχητικά αυτό που θέλουν, ακόμη κι αν δεν ξέρουν ακριβώς τι είναι αυτό και με την συνδρομή της τεχνητής νοημοσύνης να εξυπηρετούνται», δήλωσε.

(με πληροφορίες από newsbomb. gr / πηγή