Στρατηγική, Κοινωνία

Υπάρχει δέντρο με την καλύτερη αντιπυρική ζώνη; ΝΑΙ, ΤΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ!

Η καλύτερη αντιπυρική ζώνη είναι το κυπαρίσσι. Δεν καίγεται (όπως το πεύκο). Από την αρχαιότητα ήταν γνωστό. Έφτιαχναν ζώνες με κυπαρίσσια, και δεν περνούσαν οι φλόγες. Κάθε πόλη είχε περίμετρο περίβολο από κυπαρίσσια, πυκνό και σε τριπλή ή τετραπλή σειρά.
Τα πεύκα τα έφεραν οι Ρωμαίοι, αυτοί οι πρόστυχοι τύραννοι της αρχαιότητας, και αφού έκοβαν τα κυπαρίσσια, έβαζαν το εύφλεκτο πεύκο πυκνά έξω από κάθε πόλη, ώστε αν γίνονταν εξέγερση, έκαιγαν όλο το χωριό ή την πόλη.
Έχει ήδη βρεθεί ότι το κοινό μεσογειακό κυπαρίσσι βοηθά να δημιουργηθεί αντιπυρική ζώνη. Όπως επίσης οι χαρουπιές, οι οξιές, οι δρύες και τα πλατάνια. [σημ. Το κυπαρίσσι θεωρείται η φυτική καμήλα, μιας και συγκρατεί περισσότερο νερό από πολλά δένδρα και έχει μεγάλη αντίσταση σε ανάφλεξη].
[σημ. Οι Έλληνες, για να αντισταθούν στους Ρωμαίους που έβαζαν φωτιά στο δάσος γύρω από τις πόλεις όταν ήθελαν να καταστείλλουν εξεγέρσεις, φύτευαν στα νεκροταφεία έξω από την πόλη διάδρομο από πυκνά κυπαρίσσια. Έτσι, σε περίπτωση φωτιάς, υπήρχε δίοδος εξόδου και διαφυγής. Την παράδοση αυτή συνέχισαν και οι Βυζαντινοί στα κοιμητήρια.
Οι αντιπυρικές ζώνες θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον τετραπλή συστάδα από κυπαρίσσια, οξιές, δρύες και πλατάνια σε κάθε όχθη.
ΌΤΑΝ θα γίνει αναδάσωση, αρμόζει να βάλετε τετραπλή σειρά λωριδα, πυκνή ζώνη, από κυπαρρισια, και μετά δάσος μεικτό, όχι μόνο με τα εύφλεκτα πευκα, και μετά πάλι κυπαρίσσια, σε τετραπλή λωρίδα. Στις αντιπυρικές ζώνες δεξιά κι αριστερά πρέπει να υπάρχουν κυπαρίσσια και άλλα δένδρα που αντιστέκονται στην ανάφλεξη σε πυκνές συστάδες όπως οι οξιές, οι δρύες, οι πλατανιές.
Μαζί με χαρουπιές και άλλα δένδρα που έχουν αντίσταση στην ανάφλεξη, οι ζώνες από μεσογειακά κυπαρρισια παρέχουν καλή αντιπυρική ζώνη. (Όλα καίγονται όμως, αλλά έχουν αντίσταση και δεν είναι σαν βόμβα σε παρανάλωμα όπως το πευκόδασος).
Κάτω σύνδεσμος από ακαδημαϊκή δημοσίευση μελέτης σε επιστημονικό άρθρο που εξηγεί ότι δεν είναι θαύμα, αλλά έχει επιστημονική εξήγηση. εδω

πηγή

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ…

Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος

120,00 

Ακριβές αντίγραφο Βυζαντινής τέχνης. Το μεταλλικό μέρος επιστρώνεται με καθαρό ασήμι 999° και χρυσό 24Κ. Ενώ το αγιογραφημένο μέρος φιλοτεχνείτε πάνω σε καμβά σύμφωνα με την παραδοσιακή μέθοδο της Βυζαντινής αγιογραφίας.

Διαστάσεις: 20×24 εκ.

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΚΟΛΙΕ K ΑΛΥΣΙΔΑ 55CM ΕΠΙΧΡΥΣΩΣΗ Κ18 ΜΕ AQUA MARINA ΠΕΤΡΑ ΑΣΗΜΙ 925

200,00 

ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ (6907367788) ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ALPHA BANK: GR1601403000300002002039991

ΜΙΚΡΑ ΔΙΧΡΩΜΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙΑ ME ΛΕΥΚΗ ΠΕΡΛΑ. ΑΣΗΜΙ 925 ΜΕ ΕΠΙΧΡΥΣΩΣΗ

32,00 

ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ (6907367788) ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ALPHA BANK: GR1601403000300002002039991

Γνήσιο Βυζαντινό Θυμίαμα Αγίου Όρους σε ΚΑΣΕΤΙΝΑ 8 αρωμάτων 120gr

10,00 

Παρασκευάζεται χειροποίητα από κελιώτες μοναχούς των Καρυών του Αγίου Όρους,
Έχει πολύ δυνατό και βαθύ άρωμα με επιπρόσθετη ποσότητα αιθέριου ελαίου, ώστε να ευωδιάζει για περισσότερη ώρα από ό,τι τα άλλα θυμιάματα που κυκλοφορούν. Κατά την καύση στο καρβουνάκι μένει στερεό και δεν υγροποιείται. Αυτό οφείλεται στον ειδικό τρόπο με τον οποίο οι πατέρες το παρασκευάζουν και στο άριστο λιβάνι που χρησιμοποιούν.

Άγιος Κυπριανός

25,00 

Ξυλόγλυπτη εικόνα (σκαλιστή), Βυζαντινής – Ορθόδοξης νοοτροπίας, με τον Άγιο Κυπριανό

Διαστάσεις 14×33 εκ.

Παναγία η Πορταϊτισσα

95,00 

Αγιορείτικη Μεταξοτυπία, Κορνίζα-Τζάμι, Ιερόν Κελίον Αγίου Νικολάου Μπουραζερίου, Άγιον Όρος

Διαστάσεις: 23×28 εκ.