• agios-paisios-eikones-vivlia
    Άγιος Παΐσιος
    Μεγάλη ποικιλία από Βυζαντινές εικόνες και βιβλία με τον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη στο ixnk.gr
  • ergoxeira-komposxoinia-thimiama
    Θυμίαμα Ιερών Μονών Αγίου Όρους
    Μοσχοθυμίαμα εξαιρετικής ποιότητας από τις Ιερές Μονές του Αγίου Όρους με την παλαιά παραδοσιακή συνταγή:...

ΧΑΛΑΣΤΡΑ. Ψήφισμα κόλαφος του ΟΗΕ κατά Ισραήλ! Αποκηρύσσει τους εβραϊκούς δεσμούς με το Όρος του Ναού τον τόπο όπου θέλουν να οικοδομήσουν τον 3ο Ναό του Σολομώντα. Φρένο στην έλευση Αντιχρίστου! Toυς έστησε …..

ΧΑΛΑΣΤΡΑ Ψήφισμα κόλαφος του ΟΗΕ κατά Ισραήλ! Αποκηρύσσει τους εβραϊκούς δεσμούς με το Όρος του Ναού τον τόπο όπου θέλουν να κάνουν τον 3ο Ναό του Σολομώντα. Φρένο στην έλευση Αντιχρίστου!

Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε την Τετάρτη αρχές Δεκεμβρίου ένα ψήφισμα που αποκηρύσσει τους εβραϊκούς δεσμούς με το Όρος του Ναού και χαρακτηρίζει την τοποθεσία μόνο με το μουσουλμανικό όνομα «Al-Haram al-Sharif» με 129 ψήφους υπέρ και 11 κατά.

Το κείμενο, που ονομάζεται «το ψήφισμα της Ιερουσαλήμ», αποτελεί μέρος μιας πρωτοβουλίας της Παλαιστινιακής Αρχής και των αραβικών κρατών να καταστήσουν τον ιερότερο τόπο του Ιουδαϊσμού αποκλειστικά ισλαμικό χώρο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, που αντιτάχθηκαν στο κείμενο, είπαν ότι η παράλειψη περιεκτικής ορολογίας για την ονομασία του τόπου που θεωρείται ιερός από τις τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες ήταν μια «πραγματική και σοβαρή ανησυχία». (σσ φρένο στον Αντίχριστο κι ας στρουθοκαμηλίζει ο προτεσταντισμο-σιωνισμός)
Σε μια προσπάθεια να διασφαλίσουν την υποστήριξη του ψηφίσματος, οι χορηγοί του είχαν έτσι τροποποιήσεις στο κείμενο που εγκρίθηκε για τελευταία φορά από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών το 2018, με 148 ψήφους υπέρ και 11 κατά.

Ενώ το κείμενο του 2018 αναφερόταν δύο φορές στο al-Haram al-Sharif, η νέα έκδοση του ψηφίσματος αναφέρει αυτή την έκφραση μόνο μία φορά στην εισαγωγή του.

Ωστόσο, παρά την αλλαγή, η υποστήριξη για το ψήφισμα μειώθηκε και ο αριθμός των χωρών που απείχαν από 14 σε 31.

Αυτή η αλλαγή ήταν ιδιαίτερα εμφανής μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών. Ενώ όλοι υποστήριξαν το κείμενο του 2018, ορισμένοι από αυτούς εξέφρασαν αυτή τη φορά μια αντίθετη θέση.

Μεταξύ αυτών, η Ουγγαρία και η Τσεχική Δημοκρατία που αντιτάχθηκαν στο ψήφισμα, ενώ η Αλβανία, η Βουλγαρία, η Δανία, η Γερμανία, η Λιθουανία, η Ολλανδία, η Ρουμανία, η Σλοβακία και η Σλοβενία ​​απείχαν.

Ο Παλαιστίνιος πρέσβης στον ΟΗΕ Ριάντ Μανσούρ ευχαρίστησε τις χώρες που υποστήριξαν το κείμενο, σημειώνοντας ότι είναι «ένα κατάλληλο και απαραίτητο ψήφισμα για να δώσει ελπίδα και υποστήριξη στον λαό μας».

Είπε ότι το ψήφισμα βασίζεται στη γλώσσα που είχε ήδη εγκριθεί στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Ιερουσαλήμ.

Κάλεσε τον ΟΗΕ “να αποδεχθεί την Παλαιστίνη ως κράτος μέλος” και να θεωρήσει το Ισραήλ “υπεύθυνο για την άρνησή του να αποσυρθεί στις προ του 1967 γραμμές ώστε να επιτευχθεί μια επίλυση της σύγκρουσης με δύο κράτη. Εφαρμογή”.

«Δεν θα συμφωνήσουμε ποτέ να συνεχίσουμε να ζούμε υπό κατοχή σε ένα σύστημα απαρτχάιντ, αξίζουμε ελευθερία και αξιοπρέπεια στην πατρίδα μας», επέμεινε. ( σσ απαρτχάιντ εδώ μπήκε όλος ο πλανήτης σε απαρτχάιντ) i24news.tv/2/12/21

πηγή