Υλικά : 1 κιλό ψάρια κατάλληλα για φούρνο (λαβράκια, κολιοί, τσιπούρες κ.λ.π.) ½ κιλό αγριόπρασα 1 φλιτζάνι λάδι ...

Υλικά Συνταγής 3/4 φλ. ελαιόλαδο ή σπορέλαιο 1/2 φλ. χυμό από φρέσκο πορτοκάλι 1 ½ φλ. πετιμέζι ½ ...

Υλικά Συνταγής 1½ κιλό χταπόδι 3 μέτρια κρεμμύδια ξερά χοντροκομμένα 6 μέτριες πατάτες 4 σκελίδες σκόρδο 400 γραμμ. ...

Υλικά Συνταγής 1 φλ. ελαιόλαδο απαλό 1/2 φλ. κονιάκ 1/4 φλ. χυμό φρέσκου πορτοκαλιού 3/4 φλ. ζάχαρη 1/4 ...

Υλικά Για τους κεφτέδες 250γρ. φασόλια ξερά, μικρού μεγέθους μουλιασμένα αποβραδίς και βρασμένα 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο ...

Υλικά 1 χταπόδι φρέσκο ή κατεψυγμένο 3-4 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης ψητές, έτοιμες από βάζο 1 χούφτα ωμά αμύγδαλα, ...

Ενεργοποιούμε πρώτα τη μαγιά. Μετά ετοιμάζουμε τη ζύμη είτε στο μίξερ ή στο χέρι. Μέσα στη ζύμη βάζουμε ...

Υλικά Συνταγής 1 κιλό σουπιές καθαρισµένες 1/2 φλ. ελαιόλαδο 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα) 1 πράσο (ψιλοκομμένο) 6-8 ...

Συστατικά 2 φιλέτα λαβράκι, 120 γρ. έκαστο 150 γρ. κουσκούς 150 γρ. ανάμεικτα λαχανικά (μπρόκολο, πράσινη πιπεριά, κρεμμύδι, ...

Η αγιορείτικη κουζίνα είναι γεμάτη εκπληκτικές συνταγές. Οι μοναχοί χρησιμοποιώντας απλά και αγνά υλικά, καταφέρνουν να δημιουργούν ξεχωριστές ...