Επίκαιρα

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Την ενοχλούν τώρα και τα τσαρούχια των Ευζώνων!

Εντολή στην Προεδρική Φρουρά να μην βροντούν από τις 8μ.μ. ως τις 8π.μ. για να μην ταράσσεται ο ύπνος της!

Ο «τσαρουχόδρομος» είναι μια σειρά από ιδιαίτερες πλάκες στο πεζοδρόμιο που εκτείνεται από την Ηρώδου του Αττικού μέχρι το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου. Τον ακολουθούν κατ’ επανάληψιν κάθε μέρα οι Εύζωνοι της Προεδρικής Φρουράς. Η πορεία τους έχει ένα τυπικό και έναν συμβολισμό.

Αλλά αυτά δεν τα γνωρίζει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Κάθε λίγα μέτρα τα τσαρούχια των Ευζώνων βροντούν ρυθμικά στον δρόμο αυτόν που συμβολίζει την πορεία του έθνους δια των αιώνων. Και κάθε κτύπος του τσαρουχιού στο έδαφος είναι μήνυμα. Προς όσους πέρασαν και  προς όσους έπεσαν. Ο βρόντος του τσαρουχιού λέει προς όσους πότισαν με το αίμα τους την ελληνική γη, πως ο αγώνας συνεχίζεται. Πως και σήμερα υπάρχουν άξιοι Έλληνες που τιμούν την φουστανέλα και βροντούν τα τσαρούχια. Αλλά αυτά δεν τα γνωρίζει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Οι Εύζωνοι, κάθε φορά που διανύουν τον «τσαρουχόδρομο» είναι οι αγγελιαφόροι των σημερινών γενεών των Ελλήνων προς όσους πέρασαν και προς όσους θα έλθουν ότι σε αυτήν την γωνιά της γης ο ελληνισμός πατά με στιβαρά βήματα. Αλλά αυτά δεν τα γνωρίζει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η Πρόεδρος γνωρίζει μόνον ότι ο ήχος του τσαρουχιού την ενοχλεί. Δεν την αφήνει να κοιμηθεί. Έτσι είναι κάτι μήνες τώρα που έδωσε εντολή, από τις οκτώ το βράδυ μέχρι τις οκτώ το πρωί, να μην βροντούν τα τσαρούχια. Να μην δίδεται το μεταφυσικό μήνυμα προς τους πεσόντες του Έθνους. Να μην κάνουν τις προβλεπόμενες κινήσεις οι Εύζωνοι που φρουρούν το προεδρικό μέγαρο. Οι Εύζωνοι που φρουρούν την διαχρονική συνέχεια της ανωτάτης ηγεσίας του ελληνικού Κράτους. Και αυτό γιατί η Πρόεδρος θέλει να κοιμάται. Και τα τσαρούχια ταράσσουν τον ύπνο της!

nb sakellaropoulou tsoliades

Έχει άραγε συναίσθηση όλων αυτών που πιο πάνω αναφέραμε;

Συναισθάνεται τους ιερούς συμβολισμούς, στους οποίους εκ της θέσεως της απαιτείται να μετέχει;

Πολλές φορές δυστυχώς, η κ. Σακελλαροπούλου έχει δείξει ότι δεν έχει συναίσθηση της σοβαρότητος των καθηκόντων της. Ξεκινώντας από την απονομή παρασήμων σε άτομα περιθωριακά με τα οποία δεν θα έπρεπε να ασχολούμαστε για να φθάσουμε στις τουλάχιστον ατυχείς ενδυματολογικές επιλογές της.

Προσφάτως έγινε θόρυβος για το μαξιλάρι που «κοσμεί» το γραφείο της κ. Σακελλαροπούλου με απεικόνιση της ιδίας και της γάτας της! Έτσι το πανελλήνιο έμαθε ότι η γάτα ονομάζεται Καλυψώ. Αυτό που δεν έμαθε η κοινή γνώμη είναι ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας απαξιεί να αναλάβει τα έξοδα του ευ ζειν του κατοικιδίου της και έχει την αξίωση να την παρακολουθεί στρατιωτικός κτηνίατρος! Όσο για την ναρκισσιστική αισθητική που αναδεικνύει το να έχει κανείς στο γραφείο του απεικόνιση του εαυτού του, θα αποφύγουμε οιονδήποτε σχολιασμό. Απάδει προς τον θεσμό τον οποίο εκπροσωπεί η κ. Σακελλαροπούλου.

Αλλά δυστυχώς δεν τελειώνουν εδώ τα ατοπήματα. Προσφάτως στην Ύδρα όπου εορτάστηκαν τα Μιαούλεια, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έδειξε να αντιλαμβάνεται ότι ο λόγος της παρουσίας της εκεί ήταν για να τιμηθούν οι ήρωες του κατά θάλασσαν αγώνα του 1821. Δεν έγιναν τα Μιαούλεια για αυτήν, η οποία είχε την αξίωση να παραβάλει στο μικρό λιμάνι του νησιού η πυραυλάκατος του Πολεμικού για να την αποβιβάσει.

Όσοι γνωρίζουν από πλοία και λιμάνια αντιλαμβάνονται την δυσκολία και τον κίνδυνο που ενείχε αυτή  η «μανούβρα». Και όλα αυτά για να μην κατέβει η κ. Σακελλαροπούλου στην πετρελαιάκατο με την οποία είχε προγραμματισθεί η μεταφορά και αποβίβασή της. Θα λέγαμε ότι η κάθοδος από την κλίμακα του πλοίου δεν συνιστάται όταν οι κυρίες φορούν ψηλοτάκουνες γόβες. Μόνο που η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες στυλιστικές επιλογές.

πηγή

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ…

Ασημένιος σταυρός 9107-Χ

20,00 

Ασημένιος σταυρός 925°, επιχρυσωμένος περιμετρικά με τον Εσταυρωμένο Διαστάσεις σταυρού: 2,3×1,8 εκ.

Άγιος Θεόδωρος ο Τήρων

25,00 

Διαστάσεις 14×33 εκ.

Ξυλόγλυπτη εικόνα (σκαλιστή), Βυζαντινής – Ορθόδοξης νοοτροπίας, με τον Άγιο Θεόδωρο

Ασημένιος σταυρός 9256-X

22,00 

Ασημένιος σταυρός 925° με τον Εσταυρωμένο, επιχρυσωμένος περιμετρικά Διαστάσεις σταυρού: 1,9×2,4 εκ.

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΑΣΗΜΙ925 ΕΠΙΧΡΥΣΩΣΗ Κ18 ΚΑΙ ΡΟΥΜΠΙΝΙ ΠΕΤΡΑ

80,00 

ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ (6907367788) ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ALPHA BANK: GR1601403000300002002039991

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΚΑΙ ΑΛΥΣΙΔΑ ΑΠΟ ΑΣΗΜΙ925 ΚΑΙ ΕΠΙΧΡΥΣΩΣΗ Κ22 ΜΕ ΑΜΕΘΥΣΤΟ ΠΕΤΡΑ

58,00 

ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ (6907367788) ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ALPHA BANK: GR1601403000300002002039991

ΔΙΧΡΩΜΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΑΣΗΜΙ925 ΜΕ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ

52,00 

ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ (6907367788) ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ALPHA BANK: GR1601403000300002002039991

Άγιος Σεραφείμ του Σάρωφ

25,00 

Ξυλόγλυπτη εικόνα (σκαλιστή), Βυζαντινής – Ορθόδοξης νοοτροπίας, με τον Άγιο Σεραφείμ του Σάρωφ

Διαστάσεις 14×33 εκ.

Άγιος Παΐσιος

180,00 

Ακριβές αντίγραφο Βυζαντινής τέχνης. Το μεταλλικό μέρος επιστρώνεται με καθαρό ασήμι 999° και χρυσό 24Κ. Ενώ το αγιογραφημένο μέρος φιλοτεχνείτε πάνω σε καμβά σύμφωνα με την παραδοσιακή μέθοδο της Βυζαντινής αγιογραφίας.

Διαστάσεις: 28×34 εκ.

Πίσω στη λίστα