Μπακαλιάρος με Ντομάτα, Ρίγανη και Θυμάρι

Υλικά

 

  • 750 γρ. ξαρμυρισμένος Μπακαλιάρος
  • 3 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 1 σφηνάκι Ούζο
  • 400 γρ. Ντομάτα ψιλοκομμένη ή 1 κονσέρβα Ντομάτα κονκασέ
  • Ρίγανη
  • Θυμάρι
  • 1 κ.γ. Ζάχαρη

 

Εκτέλεση

 

1. Κόβουμε το μπακαλιάρο σε μερίδες τον ξεπλένουμε και τον αφήνουμε να στεγνώσει

2. Σε βαθύ τηγάνι σωτάρουμε στο καυτό ελαιόλαδο το ψάρι και από τις 2 πλευρές

3. Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά

4. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τα μυρωδικά και τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει το ψάρι

πηγή