Επίκαιρα

Μπαράζ επιθέσεων σε εκκλησίες στην Ευρώπη

Μπαράζ επιθέσεων σε εκκλησίες στην Ευρώπη-Στην Γερμανία μουσουλμάνοι διέκοψαν λειτουργία. Φωτιές, βανδαλισμοί, επιθέσεις από ιερόσυλους

Σε προηγούμενο άρθρο με αφορμή την νέα πυρκαγιά σε εκκλησία στην Λιλ και τα κοινά σημεία με άλλες περιπτώσεις, αναλύσαμε τις επιθέσεις σε χριστιανικούς στόχους στην Γαλλία. Μόνο που οι επιθέσεις σε εκκλησίες σε όλη την Ευρώπη έχουν γίνει συνήθεια!

Τους τελευταίους μήνες έχουν γίνει αρκετές επιθέσεις σε εκκλησίες στην Ευρώπη. Οι περισσότερες εναντίον Ρωμαιοκαθολικών εκκλησιών, αλλά στοχοποιήθηκαν επίσης τόποι λατρείας άλλων χριστιανικών ομολογιών. Πολλές από αυτές τις περιπτώσεις περιλαμβάνουν εμπρησμό και καταστροφή.

Για παράδειγμα, στο Glonn της Γερμανίας, στις 19 Μαρτίου, έγινε μια απόπειρα πυρκαγιάς στον προθάλαμο μιας προτεσταντικής εκκλησίας. Στις 20 Μαρτίου, μια ομάδα ξένων στη γερμανική πόλη Freistett κατέστρεψε ένα εκκλησιαστικό όργανο και το εσωτερικό μιας εκκλησίας. Το ίδιο Σαββατοκύριακο στις 22 Μαρτίου, τα παράθυρα μιας εκκλησίας συνετρίβησαν στο Σίνγκεν. Στο Rheinau μια εκκλησία υπέστη τόσο ζημιά που υπολογίστηκε σε χιλιάδες ευρώ.

Στην Ιταλία, η ίδια εκκλησία δέχθηκε επίθεση δύο φορές στη σειρά, στις 18 και 22 Μαρτίου. Η εκκλησία στη Golasecca που χρονολογείται από το 1630 καταστράφηκε από βανδάλους. Στην Φότζα στην κοινότητα της Απουλίας εκκλησία υπέστη ζημιά στις 25 Μαρτίου από βανδάλους που ψέκασαν το χώρο με άσεμνες εικόνες . Αρκετές εκκλησίες βανδαλίστηκαν επίσης στην Αυστρία, την Αγγλία, τη Γαλλία και την Πολωνία .

Δεν καταστρέφονται μόνο εκκλησίες, αλλά και νεκροταφεία κοντά σε εκκλησίες, όπως συνέβη πρόσφατα στην Πολωνία. Στις 23 Μαρτίου, καταστράφηκαν 201 τάφοι στο νεκροταφείο της εκκλησίας στο Olsztyn. Στη Μοσίνα, το ενοριακό νεκροταφείο καταστράφηκε τη νύχτα της 11ης προς 12ης Απριλίου.

Μια εκκλησιαστική λειτουργία στη Νίντα στο κρατίδιο της Έσσης στη Γερμανία, διακόπηκε το Πάσχα από τρεις μουσουλμάνους νεαρούς άνδρες. Επιτέθηκαν σε αρκετούς ενορίτες και φώναξαν ότι υπήρχε μόνο ένας Θεός, δηλαδή ο Αλλάχ .

πηγή