Επίκαιρα

Πώς ο «ιδιωτικοποιημένος» γιατρός σκότωσε το παιδί του!

Mπορεί η αδελφή Πορφυρία, στης οποίας το βιβλίο «Ταξιδεύοντας στα τείχη της πόλης», αναφέρεται το περιστατικό που ακολουθεί , να το θεωρεί σαν συμβάν σχετιζόμενο με την ατομική φιλαργυρία του συγκεκριμένου γιατρού, αλλά αυτό δεν είναι ολόκληρη η αλήθεια καθώς στις ΗΠΑ αν δεν έχεις να πληρώσεις πεθαίνεις στο δρόμο πιο εγκαταλελειμένος και από τα αδέσποτα ζώα , για τα οποία όλο και κάποιο σπίτι θα βρεθεί να τα φιλοξενήσει, να τα ταΐσει ή να τα περιθάλψει….
Νεοφιλελεύθερος ατομικισμός και θεσμική μαμωνολατρεία οδηγούν απευθείας στην μισανθρωπία και τον κανιβαλισμό…
Θα σας διηγηθώ ένα περιστατικό για να δείτε τι κακό μπορεί να κάνει η προσκόλληση στο χρήμα. Αυτό συνέβη σε μια ξένη χώρα. Το γεγονός αυτό το έζησε και μου του διηγήθηκε στο ταξί μία κυρία. Οδηγώντας σε μία μεγάλη λεωφόρο, μπροστά στα μάτια της έγινε ένα τροχαίο ατύχημα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ένας νέος.
Με τη βοήθεια κάποιων ανθρώπων, έβαλαν στο αυτοκίνητο της κυρίας, που ήταν παρούσα στο συμβάν του ατυχήματος, το τραυματισμένο παλικάρι. Ο νέος ήτανε περίπου 20 ετών και η κυρία ανέλαβε να τον μεταφέρει στο εφημερεύον Νοσοκομείο. Το παλικάρι αιμοραγούσε, η κυρία έφτασε στο νοσοκομείο, όσο πιο γρήγορα μπορούσε, οι τραυματιοφορείς της βάρδιας το πήραν μέσα. Μπήκε μαζί και η κυρία να μάθει ποιος είναι και να ειδοποιήσει τους συγγενείς του.
Οι γιατροί της βάρδιας διέγνωσαν πως έπρεπε να μπει επειγόντως στο χειρουργείο. Ειδοποίησαν τον χειρουργό. Ο χειρουργός όμως για να τον χειρουργήσει ήθελε 1.000 δολάρια. Το είπαν στην κυρία. Η κυρία τους είπε τι ακριβώς συνέβει και πως δεν γνωρίζει το παλικάρι.
Εξήγησαν στο χειρουργό τι συνέβη, όμως εκείνος ανένδοτος, ήθελε τα χρήματα.
Η κυρία βλέποντας το παλικάρι να αργοπεθαίνει από αιμοραγία, τους είπε: “Ξεκινήστε να το σώσετε το παιδί και πάω να σας φέρω τα χρήματα”…
Η κυρία πράγματι έφερε τα χρήματα και τότε ήρθε ο γιατρός. Όμως…τί τραγική ειρωνεία;;;
Τί οδυνηρό παιχνίδι του φύλαξε αυτή τη νύχτα, του χειρουργού, η Αγάπη του για το Χρήμα !!!
Με το που είδε το παλικάρι, έμεινε ακίνητος, κιτρίνισε, άσπρισε, πήρε το χρώμα του νεκρού…
Πέφτει πάνω στο παλικάρι ουρλιάζοντας…”Παιδί μου!!!” Και το παιδί είπε τις τελευταίες του λέξεις: “Με σκότωσες πατέρα!” και…ξεψύχησε…
Η κυρία συγκλονισμένη από αυτο το συμβάν, πέταξε τα χρήματα στο πρόσωπο του πατέρα-φονιά λέγοντας του: “Πάρτα να κάνεις την κηδεία του παιδιού σου!”