• PD.978-618-5197-84-1
    Πιστεύω σε έναν Θεό...
    Συγγραφέας : Κατερίνα Μουρίκη  Εικονογράφηση: 'Εφη Κοκκινάκη Σελίδες 48 Διαστάσεις 20x28 *Με επιτραπέζιο...
  • PD.978-618-5573-07-2
    Ευλογημένο καταφύγιο
    Συγγραφέας: Φώτης Κόντογλου Αριθμός σελίδων 376 Διαστάσεις 21x14 "Οι άνθρωποι βρίσκονται σε ακατάπαυστη...

«Θα έρθει μια μαύρη μέρα!»: Οι προρρήσεις της μοναχής Αλένα Πολέσκαγια

Οι προρρήσεις της μοναχής Alena Polesskaya είναι ακόμα ζωντανές στη μνήμη των κατοίκων της περιοχής και θεωρούνται από τις πιο μυστηριώδεις και αινιγματικές. Τα λόγια της, περασμένα από στόμα σε στόμα και καταγεγραμμένα στο μοναστήρι, είναι εντυπωσιακά στην ακρίβειά τους. Υπάρχουν θρύλοι ότι κάποτε η μητέρα του σημερινού προέδρου της Ρωσίας στράφηκε σε αυτήν για συμβουλές.

Η μοναχή Alena Polesskaya, κατά κόσμον Έλενα Ζιμίνα.

Ο πόλεμος άφησε το κορίτσι ορφανό. Η οικογένεια ζούσε στο Λένινγκραντ, άλλοι σκοτώθηκαν, άλλοι πέθαναν από την πείνα, και υπήρχαν και εκείνοι που βασανίστηκαν από τους Γερμανούς σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.  Στη δεκαετία του 1950, το κορίτσι μετακόμισε στη Λευκορωσία και μπήκε σε ένα μοναστήρι.

Μετά από όλες τις δυσκολίες που έπρεπε να υπομείνει, η ζωή στο μοναστήρι φαινόταν στη γυναίκα ένας πραγματικός παράδεισος. Πολύ σύντομα η Αλένα συνειδητοποίησε ότι ο Θεός την είχε αφήσει ζωντανή για να μπορεί να βοηθήσει τους άλλους. Η μοναχή με την Χάρη του Θεού θεράπευε  ανθρώπους από τις ασθένειες και τα ψυχικά τους τραύματα και τη στιγμή της θεραπείας έβλεπε το μέλλον τους.

Παρά την κακή της υγεία, έζησε μέχρι 76 ετών. Πέθανε το 1998, αλλά η διαύγεια του μυαλού της παρέμεινε μέχρι το τέλος. Οι σημειώσεις της μοναχής Αλένα φυλάσσονται στο αρχείο της μονής μέχρι σήμερα και οι προρρήσεις της μεταδίδονται από στόμα σε στόμα.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, η Alena Polesskaya προειδοποίησε ότι «ένας βαρύς άνδρας με τυφλοπόντικα στο κεφάλι του» δεν πρέπει να επιτραπεί στην εξουσία. Τα λόγια της έμειναν στη μνήμη μου. Αλλά οι άνθρωποι κατάλαβαν τα πάντα μετά την περεστρόικα.

Το 1991, μίλησε για έναν σκληρό αγώνα που θα ξεκινούσε σε 30 χρόνια. Στην αρχή ο κόσμος θα χτυπηθεί με ξύλα, θα διασκεδάσει, θα γελάσει, θα φορέσει μπλε και ροζ, θα χοροπηδήσει στις πλατείες. Τότε όμως θα αρχίσει η ανατροπή των ορθόδοξων αξιών. Θα είναι ακόμη χειρότερα από ό,τι επί Χίτλερ. Και στα εδάφη όπου βρίσκονται τα οστά των σκοτωμένων κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, θα ακούγεται κλάμα.

«Μια μέρα θα έρθει μια μαύρη μέρα, η δυσοσμία των λυμάτων και της βρωμιάς θα σκεπάσει τον ουρανό, όπως στις μέρες των περασμένων μαχών», προέβλεψε η Alena Polesskaya.
Υπήρχε μια πολύ μυστηριώδης στιγμή στη βιογραφία της Alena. Μια μέρα ήρθε μια γυναίκα για συμβουλές και είπε για τον γιο της. Και η ιστορία του αγοριού ήταν πολύ παρόμοια με τη βιογραφία του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Η μοναχή Alena είπε:

«Ο γιος σου θα είναι υγιής και δυνατός, αλλά στείλε τον σε αθλητικούς συλλόγους. Αφήστε τον να κάνει την πάλη. Θα χρειαστεί να αγωνιστεί πολλές φορές στη ζωή του, αλλά όλα θα είναι νικηφόρα. Ο γιος σου θα μεγαλώσει και θα γίνει σπουδαίος άντρας. Αλλά δεν θα είναι ψηλός. Όλη του η ζωή θα είναι συνδεδεμένη με μυστικά και κατασκόπους. Όμως τον περιμένουν σπουδαία πράγματα. Οι Κινέζοι θα κυριεύσουν τον μισό κόσμο. Και ένας μικρόσωμος άντρας θα είναι ο αφέντης τους – αυτός είναι ο γιος σου».

Αυτή η ευγενική και λαμπερή γυναίκα μας δίδαξε να είμαστε ευγενικοί. Συγχωρήστε, να είστε πρόθυμοι να θυσιαστείτε, να συμπάσχετε με τους άλλους και να ζείτε σε αρμονία με τον εαυτό σας και την ψυχή σας. Ενθάρρυνε τους ανθρώπους να επισκέπτονται ιερά και να προσεύχονται πιο συχνά. Είναι σημαντικό να πιστεύουμε ειλικρινά και πάντα στον Θεό, και όχι μόνο σε στιγμές δυσκολίας, όταν φαίνεται ότι δεν υπάρχει κανένας άλλος να για να απευθυνθείς εκτός από τον Δημιουργό.

dzen.ru

ΑΠΟΔΟΣΗ : orthodoxathemata.blogspot.com
https://corfiatiko.blogspot.com/2024/02/blog-post_324.html